
Produkt Funkcja Temperatura
(°C)
Czas (min) Poziom pie‐
karnika
Apple pie /
Szarlotka (2
formy, Ø 20
cm, umieszc‐
zone po prze‐
kątnej)
Górna/dolna
grzałka
180 70 - 90 1
Sernik Górna/dolna
grzałka
170 - 190 60 - 90 1
1)
Rozgrzać wstępnie piekarnik.
Ciasta / ciastka / chleb na blachach do pieczenia ciasta
Produkt Funkcja Temperatura
(°C)
Czas (min) Poziom pie‐
karnika
Warkocz
drożdżowy /
wieniec drożdż‐
owy
Górna/dolna
grzałka
170 - 190 30 - 40 3
Strucla bożo‐
narodzeniowa
Górna/dolna
grzałka
160 - 180
1)
50 - 70 2
Chleb (chleb
żytni):
1. Pierwszy
etap piec‐
zenia.
2. Drugi etap
pieczenia.
Górna/dolna
grzałka
1. 230
1)
2. 160 - 180
1. 20
2. 30 - 60
1
Ptysie / eklery Górna/dolna
grzałka
190 - 210
1)
20 - 35 3
Rolada bisz‐
koptowa
Górna/dolna
grzałka
180 - 200
1)
10 - 20 3
Ciasto z krus‐
zonką (suche)
Termoobieg 150 - 160 20 - 40 3
Maślane ciasto
migdałowe /
Ciasta cukrowe
Górna/dolna
grzałka
190 - 210
1)
20 - 30 3
Tarty owocowe
(na cieście
drożdżowym /
ukręcanym)
2)
Termoobieg 150 - 170 30 - 55 3
POLSKI 37
Komentarze do niniejszej Instrukcji