Electrolux EOB8857AAX Instrukcja Użytkownika Strona 28

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 60
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 27
11.3 Gotow. parowe + nawiew
OSTRZEŻENIE!
Gdy funkcja jest włączona,
należy zachować ostrożność
przy otwieraniu drzwi
urządzenia. Może dojść do
uwolnienia pary.
Ta funkcja jest odpowiednia do każdego
typu żywności – świeżej lub mrożonej.
Można jej używać do gotowania/
pieczenia, podgrzewania, rozmrażania,
gotowania lub blanszowania warzyw,
mięsa, ryb, makaronów, ryżu, kukurydzy,
kaszy manny i jajek.
Za jednym razem można przyrządzić
cały posiłek. Aby prawidłowo ugotować/
upiec wszystkie potrawy, należy dobierać
je w taki sposób, aby miały jak
najbardziej zbliżony czas gotowania/
pieczenia. Napełnić szufladę na wodę do
maksymalnego poziomu. Umieścić
potrawy w odpowiednich naczyniach, a
następnie na rusztach. Rozmieścić
odpowiednio naczynia, aby zapewnić
swobodny obieg pary.
Sterylizacja
Ta funkcja umożliwia
przeprowadzenie sterylizacji naczyń
(np. butelek dla niemowląt).
Umieścić czyste naczynia na środku
rusztu na pierwszym poziomie
piekarnika. Otwór powinien być
skierowany w dół pod małym kątem.
Wlać do szuflady maksymalną ilość
wody i ustawić czas na 40 minut.
Warzywa
Produkt Temperatura (°C) Czas (min) Poziom piekar‐
nika
Karczochy 99 50 - 60 2
Bakłażany 99 15 - 25 2
Cały kalafior 99 35 - 45 2
Kalafior, cząstki 99 25 - 35 2
Brokuły, całe 99 30 - 40 2
Brokuły, cząst‐
ki
1)
99 13 - 15 2
Grzyby krojone 99 15 - 20 2
Groszek 99 20 - 30 2
Fenkuł 99 25 - 35 2
Marchew 99 25 - 35 2
Kalarepa, plas‐
try
99 25 - 35 2
Papryka, paski 99 15 - 20 2
Por, krążki 99 20 - 30 2
Zielona fasolka 99 35 - 45 2
Roszpunka,
cząstki
99 20 - 25 2
Brukselka 99 25 - 35 2
www.electrolux.com28
Przeglądanie stron 27
1 2 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... 59 60

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag