Electrolux EOB8857AAX Instrukcja Użytkownika

Przeglądaj online lub pobierz Instrukcja Użytkownika dla Nie Electrolux EOB8857AAX. Electrolux EOB8857AAX Instrukcja obsługi [fr] Instrukcja obsługi

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 60
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 0
PL
Instrukcja obsługi
CombiSteam Deluxe
Piekarnik parowy
EOB8857AAX
Przeglądanie stron 0
1 2 3 4 5 6 ... 59 60

Podsumowanie treści

Strona 1 - Instrukcja obsługi

PLInstrukcja obsługiCombiSteam DeluxePiekarnik parowyEOB8857AAX

Strona 2 - OBSŁUGA KLIENTA

4.2 WyświetlaczADEB CA. Funkcja pieczeniaB. Aktualny czasC. Wskaźnik rozgrzaniaD. TemperaturaE. Czas trwania lub czas zakończeniadziałania funkcjiInne

Strona 3 - POLSKI 3

Wyczyścić piekarnik i akcesoria przedpierwszym użyciem.Umieścić akcesoria i wyjmowaneprowadnice blach w początkowympołożeniu.5.2 Pierwsze podłączenieP

Strona 4

3. Nacisnąć , aby przejść dopodmenu lub zaakceptowaćustawienie.Aby w dowolnej chwilipowrócić do menugłównego, należy użyć .6.2 Przegląd menuMenu głó

Strona 5 - 2.3 Eksploatacja

Symbol/element menuOpisDźwięki przycis‐kówWłączanie i wyłącza‐nie dźwięku pól doty‐kowych. Nie możnawyłączyć dźwięku to‐warzyszącemu do‐tknięciu pola

Strona 6 - 2.5 Konserwacja i czyszczenie

6.4 Funkcje pieczeniaFunkcja pie‐czeniaZastosowanieTermoobiegDo jednoczesnegopieczenia na trzechpoziomach i do susze‐nia żywności.Ustawićtemperaturę o

Strona 7 - 3. OPIS URZĄDZENIA

Funkcja pie‐czeniaZastosowanieTermoobiegwilgotn. PlusFunkcja zapewniaoszczędność energiipodczas pieczenia.Wskazówki dotyczącepieczenia – patrz roz‐dzi

Strona 8 - 4. PANEL STEROWANIA

Funkcja pie‐czeniaZastosowanieSuszenieDo suszenia krojo‐nych owoców, wa‐rzyw i grzybów.WyrastanieciastaDo przyspieszeniawyrastania ciastadrożdżowego.

Strona 9 - POLSKI 9

PotrawaKurczakSkrzydełka kurcz.,świeżeSkrzydełka kurcz.,mroż.Udka kurczaka,świeżeUdka kurczaka,mrożonePierś kurczaka,gotowanaKurczak, 2 połówkiKurczak

Strona 10 - 5. PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM

PotrawaJagnięcinaUdziec jagnięcyPieczeń jagnięcaComber jagnięcyPieczeń jagnięcaśredniaPieczeń jagnięcaśrednia DziczyznaZając• Udziec zajęczy• Comber z

Strona 11 - 6. CODZIENNA EKSPLOATACJA

PotrawaPtysie -Ciasto francuskie -Eklery -Makaroniki -Kruche ciasteczka -Strucla bożonaro‐dzeniowa-Strudel jabłkowy,mrożony-Ciasto na blaszeCiasto bis

Strona 12 - 6.2 Przegląd menu

SPIS TREŚCI1. INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA... 32. WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA...

Strona 13 - POLSKI 13

PotrawaGroszek -Bakłażan -Koper włoski -Karczochy -Buraczki -Skorzonera -Kalarepa, paski -Biała fasola -Kapusta włoska -Kategoria potraw: Sosy angiels

Strona 14 - 6.4 Funkcje pieczenia

1. Nacisnąć pokrywę szuflady na wodę,aby ją otworzyć.2. Napełnić szufladę na wodę zimnąwodą do maksymalnego poziomu(około 950 ml), aż rozlegnie sięsyg

Strona 15 - 6.5 Specjalne

7. FUNKCJE ZEGARA7.1 Tabela funkcji zegaraFunkcja zega‐raZastosowanie MinutnikSłuży do odliczaniaustawionego czasu(maksymalnie 2 godzi‐ny i 30 minut).

Strona 16 - 6.6 VarioGuide

Po zakończeniu funkcji zostaniewyemitowany sygnał.Funkcja pozostaje nadal włączona wprzypadku zmiany funkcji pieczenia.7.4 Wydłużenie czasuFunkcja: Wy

Strona 17 - POLSKI 17

• Przestrzegać zalecanych temperaturwewnątrz produktu. Patrz rozdział„Wskazówki i porady”.Piekarnik obliczy przybliżonyczas zakończenia pieczenia.Zale

Strona 18

4. Przykryć termosondę pozostałymiskładnikami.5. Włożyć wtyczkę termosondy dogniazda znajdującego się w przedniejramie urządzenia.Na wyświetlaczu poja

Strona 19 - POLSKI 19

9.3 Prowadnice teleskopowe –wkładanie akcesoriówProwadnice teleskopowe ułatwiająwkładanie i wyjmowanie akcesoriów.UWAGA!Nie myć prowadnicteleskopowych

Strona 20 - 6.8 Pieczenie parowe

7. Nacisnąć lub , aby zmienićliterę.8. Nacisnąć .Zacznie migać następna litera.9. W razie potrzeby powtórzyć krok 7.10. Nacisnąć i przytrzymać ,

Strona 21 - 6.11 Ciepło resztkowe

Temperatura (°C) Czas wyłączenia(godz.)120 - 195 8.5200 - 230 5.5Funkcja samoczynnegowyłączenia nie działa zfunkcjami: Oświetleniepiekarnika,Termosond

Strona 22 - 7. FUNKCJE ZEGARA

Funkcja umożliwia wyrastanie ciastadrożdżowego. Włożyć ciasto drożdżowedo dużego naczynia. Użyć pierwszegopoziomu piekarnika. Ustawić funkcję:Wyrastan

Strona 23 - 9. KORZYSTANIE Z AKCESORIÓW

1. INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWAPrzed przystąpieniem do instalacji i rozpoczęciemeksploatacji urządzenia należy uważnie zapoznać się zzałączon

Strona 24 - Kategoria potraw: zapiekanki

Produkt Czas (min)Kalafior, cały 35 - 45Zielona fasolka 35 - 45Kapusta biała lub czer‐wona, paski40 - 45Karczochy 50 - 60Suszona fasola, na‐maczana (p

Strona 25 - 9.2 Wkładanie akcesoriów

Produkt Temperatura (°C) Czas (min)Pstrąg potokowy, 1 kg 85 40 - 45MięsoProdukt Temperatura (°C) Czas (min)Chipolatas 80 15 - 20Bawarska kiełbasa ciel

Strona 26 - 10. DODATKOWE FUNKCJE

Produkt Turbo grill (pierwszy krok: pie‐czenie mięsa)Gotowanie na parze (drugi krok:dodanie warzyw)Tempera‐tura (°C)Czas(min)Poziompiekarni‐kaTempera‐

Strona 27 - POLSKI 27

Produkt Temperatura (°C) Czas (min) Poziom piekarnikaPieczeń cielęca,1000 g180 80 - 90 2Klops, surowy, 500g180 30 - 40 2Wędzony karczekwieprzowy 600 -

Strona 28 - 11. WSKAZÓWKI I PORADY

• Ciasta i ciastka na różnychpoziomach nie zawsze przyrumieniająsię równomiernie. Nie ma potrzebyzmiany ustawienia temperatury wtakim przypadku. W tra

Strona 29 - 11.4 Gotowanie na parze

11.11 Pieczenie na jednym poziomiePieczenie w formachProdukt Funkcja Temperatura(°C)Czas (min) Poziom pie‐karnikaKołacz / briosz‐kiTermoobieg 150 - 16

Strona 30

Produkt Funkcja Temperatura(°C)Czas (min) Poziom pie‐karnikaCiasta drożdżo‐we z dodatkami(np. twarogiem,kremem, słod‐kim sosem)Górna/dolnagrzałka160 -

Strona 31 - POLSKI 31

Produkt Funkcja Temperatura(°C)Czas (min) Poziom pie‐karnikaSuflety z rybą Górna/dolnagrzałka180 - 200 30 - 60 1NadziewanewarzywaTermoobieg 160 - 170

Strona 32 - 11.7 Pieczenie parowe (25/75)

CiastkaProdukt Temperatura(°C)Czas (min) Poziom piekarnika2 poziomy 3 poziomyKruche cias‐teczka / cias‐teczka z ciastaukręcanego150 - 160 20 - 40 1 /

Strona 33 - 11.9 Pieczenie ciast

11.16 Pieczenie mięsUżywać tylko żaroodpornych naczyń dopieczenia.Duże kawałki mięsa można piecbezpośrednio na blasze lub na ruszcieumieszczonym nad b

Strona 34

• Dzieciom nie wolno zajmować się czyszczeniem anikonserwacją urządzenia bez odpowiedniego nadzoru.1.2 Ogólne zasady bezpieczeństwa• Instalacji urządz

Strona 35 - POLSKI 35

CielęcinaProdukt Ilość (kg) Funkcja Temperatura(°C)Czas (min)Pieczeń cielęca 1 Turbo grill 160 - 180 90 - 120Gicz cielęca 1.5 - 2 Turbo grill 160 - 18

Strona 36 - 11.12 Wypieki i zapiekanki

RybaProdukt Ilość (kg) Funkcja Temperatura(°C)Czas (min)Cała ryba 1 - 1.5 Turbo grill 180 - 200 30 - 5011.18 GrillBlachę do zbierania tłuszczu należyu

Strona 37 - 11.14 Pieczenie na kilku

Produkt Temperatura (°C) Czas (min) Poziom piekar‐nikaPizza Americanmrożona190 - 210 20 - 25 2Pizza chłodna 210 - 230 13 - 25 2Pizza Snacks mro‐żone18

Strona 38

własnym czy tłusta pieczeń wieprzowa.W celu zapewnienia odpowiedniejtemperatury wewnątrz produktu możnaużyć czujki temperatury (patrz tabela dlaczujki

Strona 39 - 11.17 Pieczenie mięs

Owoce pestkoweProdukt Temperatura (°C) Czas do zagoto‐wania (min)Dalsza pasteryza‐cja w temperatu‐rze 100°C (min)Gruszki / pigwy /śliwki160 - 170 35 -

Strona 40 - Rozgrzać wstępnie piekarnik

Produkt Temperatura(°C)Czas (godz.) Poziom piekarnika1 poziom 2 poziomyGruszki 60 - 70 6 - 9 3 1 / 411.23 ChlebWstępne nagrzewanie nie jest zalecane.P

Strona 41 - 11.19 Potrawy mrożone

Wieprzowina Temperatura wewnątrz produktu (°C)Mniej Średnio wy‐pieczoneWięcejKotlet (comber),Schab wędzony,Wędzony schab z wody75 78 82Cielęcina Tempe

Strona 42

Ryba (łosoś, pstrąg, sandacz) Temperatura wewnątrz produktu (°C)Mniej Średnio wypie‐czoneWięcejRyba (cała / duża / na parze),Ryba (cała / duża / piecz

Strona 43 - 11.21 Pasteryzowanie

Pieczenie na kilku poziomach. CiastkaProdukt Funkcja Temperatura(°C)Czas(min)Poziom pie‐karnika2 po‐zio‐my3 po‐zio‐myCiasteczka maśla‐ne / Ciasta prze

Strona 44 - 11.22 Suszenie

Produkt Naczynie(Gastro‐norm)Ilość (g) Poziompiekarni‐kaTempe‐ratura(°C)Czas(min)UwagiBrokuły1)1 x 1/2 per‐forowane300 3 99 13 - 15 Umieścićblachę dop

Strona 45 - 11.24 Tabela Termosonda

2. WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA2.1 InstalacjaOSTRZEŻENIE!Urządzenie możezainstalować wyłączniewykwalifikowana osoba.• Usunąć wszystkie elementyo

Strona 46

naczyń. Nie myć akcesoriów wzmywarce.Trudne do usunięcia zabrudzenia należyusuwać za pomocą specjalnego środkado czyszczenia piekarników.Akcesoriów ni

Strona 47 - 11.25 Informacje dla ośrodków

Rozpocznie się końcowa częśćprocedury. Czas trwania tegoetapu wynosi około 25 minut.3. Przetrzeć wnękę piekarnika delikatnągąbką. Można użyć ciepłej w

Strona 48 - 11.26 Informacje dla ośrodków

Wstępne przypomnienie jest zaleceniemwykonania cyklu odkamieniania.Właściwe przypomnienie jest poleceniemwykonania cyklu odkamieniania.Jeśli po wyświe

Strona 49 - 12. KONSERWACJA I CZYSZCZENIE

OSTRZEŻENIE!Drzwi są ciężkie.1. Całkowicie otworzyć drzwi.2. Do końca docisnąć dźwigniezaciskowe (A) na obu zawiasachdrzwi.AA3. Przymknąć drzwi piekar

Strona 50 - 12.4 Czyszczenie parowe

3. Zdjąć i wyczyścić metaloweobramowanie i uszczelkę.4. Wymienić żarówkę na nową,odpowiednią do piekarnika i odpornąna działanie wysokiej temperatury(

Strona 51 - 12.7 Przypomnienie o

Problem Prawdopodobna przy‐czynaRozwiązanieNa wyświetlaczu widocznejest wskazanie F111.Wtyczka termosondy jestnieprawidłowo włożona dogniazda.Włożyć w

Strona 52

Problem Prawdopodobna przy‐czynaRozwiązanieFunkcja czyszczenia za‐trzymuje się przed zakoń‐czeniem.Funkcja została zatrzyma‐na przez użytkownika.Powtó

Strona 53 - Oświetlenie boczne

14. EFEKTYWNOŚĆ ENERGETYCZNA14.1 Etykieta produktu i informacje zgodnie z normą UE65-66/2014Nazwa dostawcy ElectroluxOznaczenie modelu EOB8857AAXWskaź

Strona 54 - 13. ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW

Podtrzymywanie temperatury potrawWybrać najniższe możliwe ustawienietemperatury, aby wykorzystać ciepłoresztkowe i podtrzymać temperaturępotrawy. Na w

Strona 56 - 13.2 Informacje serwisowe

• Urządzenie jest przeznaczonewyłącznie do użytku domowego.• Nie zmieniać parametrówtechnicznych urządzenia.• Należy upewnić się, że otworywentylacyjn

Strona 57 - 14. EFEKTYWNOŚĆ ENERGETYCZNA

www.electrolux.com/shop867325656-B-282018

Strona 58 - 15. OCHRONA ŚRODOWISKA

• Upewnić się, że urządzenie ostygło.Występuje zagrożenie pęknięciemszyb w drzwiach urządzenia.• Jeśli szyba pęknie, należy jąniezwłocznie wymienić. N

Strona 59 - POLSKI 59

3.2 AkcesoriaRusztDo ustawiania naczyń, form do ciast orazdo pieczenia mięs.Blacha do pieczenia ciastaDo pieczenia ciast i ciastek.Głęboka blachaDo pi

Strona 60 - 867325656-B-282018

PoleczujnikaFunkcja Uwagi2Funkcje piecze‐nia lub VarioGui‐deAby wybrać funkcję pieczenia lub pozycję me‐nu, należy jednokrotnie dotknąć pola czujnika:

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag