
Ciasta/pieczone potrawy są za
bardzo brązowe.
Jeśli temperatura jest za
wysoka, ciasta/pieczone
potrawy są za bardzo
przyrumienione, zanim się
całkowicie upieką.
Sprawdzić, czy ustawiono
prawidłową temperaturę.
Potrawa została umieszczona
na zbyt wysokiej półce w
piekarniku, przez co otrzymała
za dużo ciepła z górnej i dolnej
grzałki. Efekt jest przeciwny,
jeśli potrawa jest umieszczona
za nisko.
Sprawdzić w tabeli lub w
przepisie, czy wybrano
właściwą półkę w piekarniku.
Włączono Szybkie
Uruchomienie.
Sprawdzić, czy włączono
pokrętło funkcyjne na żądaną
funkcję.
Ciasta/pieczone potrawy są za
blade.
Folia aluminiowa, taca lub
blacha do pieczenia są na
spodzie piekarnika, co
zatrzymuje ciepło z grzałki od
spodu.
Sprawdzić, czy nie ma niczego
na spodzie piekarnika.
Jasne formy do pieczenia dają
bledsze ciasta niż ciemne
formy.
Zmienić formę do pieczenia na
ciemniejszą.
64
Komentarze do niniejszej Instrukcji