Electrolux EKD60750X Instrukcja Użytkownika Strona 52

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 75
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 51
Pieczenie w niskiej temperaturze
Czas pieczenia podany w tabelach ma charakter orientacyjny.
Rodzaj mięsa
Wa
g
a
(gramy)
° C
Poziom
pieczenia
Łączny
czas
pieczenia
(minuty)
Łączny
czas
pieczenia
(minuty)
Befsztyk z karkówki, mięso wołowe,
cielęce i dziczyzna.
500 – 600 150 2 60 – 75 100 – 110
Befsztyk z karkówki, rostbef 700 – 1000 150 2 85 – 95 140 – 150
Stek wołowy, rostbef 1100 – 1600 150 2 - 170 – 180
Antrykot, kawałki o grubości 3 cm 600 – 700 150 2 - 120 – 130
Cały filet polędwicy wołowej 600 – 700 120 2 75 – 85 100 – 110
Filet z polędwicy wołowej w plastrach
o grubości 1- 5,5 cm
350 – 450 120 2 25 – 35 40 – 45
Cały filet wieprzowy 450 – 550 120 2 - 80 – 90
Filet z polędwicy wieprzowej w plastrach
o grubości 2,5 cm
450 – 550 2 - 45 – 55
Rozmieszczenie w piekarniku.
W piekarniku można piec na pięciu różnych poziomach (patrz rysunek).
Przeglądanie stron 51
1 2 ... 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... 74 75

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag