
Moc
grza-
nia
Zastosowanie: Czas Wskazówki
6-7 Delikatne smażenie: sznycli, cordon
bleu, kotletów, bryzoli, kiełbasek, wą-
tróbki, zasmażek, jajek, naleśników,
pączków
w zależ-
ności od
potrzeb
Obrócić po upływie połowy czasu
7-8 Intensywne smażenie np. placków ziem-
niaczanych, kawałków polędwicy, ste-
ków
5-15
min.
Obrócić po upływie połowy czasu
9 Zagotowywanie większych ilości wody, gotowanie makaronu, obsmażanie mięsa (gulasz,
mięso duszone w sosie własnym), smażenie frytek
Funkcja Power nadaje się do podgrzewania
dużych ilości wody.
PŁYTA GRZEJNA – KONSERWACJA I CZYSZCZENIE
Ostrzeżenie! Patrz rozdział
„Informacje dotyczące
bezpieczeństwa”.
Urządzenie należy czyścić po każdym uży-
ciu.
Zawsze używać naczyń z czystym dnem.
Ostrzeżenie! Ostre przedmioty i
ścierne środki czyszczące mogą
uszkodzić urządzenie.
Ze wzglądów bezpieczeństwa zabra-
nia się czyszczenia urządzenia parą i
myjkami wysokociśnieniowymi.
Zarysowania lub ciemne plamy na pły-
cie ceramicznej nie mają wpływu na
działanie urządzenia.
Usuwanie zabrudzeń:
1. – Usunąć natychmiast: stopiony
plastik, folię oraz potrawy zawierają-
ce cukier. W przeciwnym razie za-
brudzenia mogą spowodować usz-
kodzenie urządzenia. Użyć specjal-
nego skrobaka do szkła. Skrobak
należy przyłożyć pod kątem ostrym
do powierzchni szklanej i przesuwać
po niej ostrzem.
–
Usunąć, gdy urządzenie wystar-
czająco ostygnie: ślady osadu ka-
mienia i wody, plamy tłuszczu, od-
barwienia metaliczne. Używać spe-
cjalnego środka czyszczącego do
płyt ceramicznych lub stali nierdzew-
nej.
2. Wytrzeć urządzenie wilgotną szmatką z
dodatkiem detergentu.
3. Na koniec wytrzeć urządzenie do
sucha czystą
ściereczką.
•Przód urządzenia myć miękką ściereczką
zamoczoną w ciepłej wodzie z dodatkiem
detergentu.
•Jeżeli przód urządzenia jest metalowy,
należy stosować detergent przeznaczony
do stali nierdzewnej.
• Nie należy używać środków ściernych ani
szorstkich gąbek.
60 electrolux
Komentarze do niniejszej Instrukcji