Electrolux EOC6851AAX Instrukcja Użytkownika Strona 68

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 80
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 67
RODZAJ POTRA
WY
Poziom pie‐
karnika
Temperatura
(°C)
Czas pieczenia
(min)
Uwagi
Pizza (na cienkim
spodzie)
1 200 - 220 15 - 25
Na blasze do pie‐
czenia ciasta
Pizza (z dużą iloś‐
cią dodatków)
1 200 - 220 20 - 30
Na blasze do pie‐
czenia ciasta
Mini pizza 1 200 - 220 15 - 20
Na blasze do pie‐
czenia ciasta
Ciasto z jabłkami 1 150 - 170 50 - 70
W 20 cm foremce
do ciasta
Tarta 1 170 - 190 35 - 50
W 26 cm foremce
do ciasta
Tarta cebulowa 2 200 – 220 20 – 30
Na blasze do pie‐
czenia ciasta
REGENERACJA
Przed rozpoczęciem pieczenia należy
nagrzewać wstępnie piekarnik przez 10
minut.
RODZAJ POTRAWY Poziom piekarnika Temperatura (°C)
Czas pieczenia
(min)
Casserole/zapiekanki 2 130 15 - 25
Makaron z sosem 2 130 10 - 15
Przystawki (np. ryż, ziem‐
niaki, makaron)
2 130 10 - 15
Dania na jednym talerzu 2 130 10 - 15
Mięso 2 130 10 - 15
Warzywa 2 130 10 - 15
CHLEB
Przed rozpoczęciem pieczenia należy
nagrzewać wstępnie piekarnik przez 10
minut.
RODZAJ PO‐
TRAWY
(g)
Poziom pie‐
karnika
Temperatura
(°C)
Czas piecze‐
nia (min)
Uwagi
Biały chleb 1000 2 180 - 190 45 - 60
1-2 bochenki,
po 500 g każdy
Bułki 500 2 (2 i 4) 190 - 210 20 - 30
6-8 bułek na
blasze do pie‐
czenia ciasta
Chleb żytni 1000 2 180 - 200 50 - 70
1-2 bochenki,
po 500 g każdy
68
www.electrolux.com
Przeglądanie stron 67
1 2 ... 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 ... 79 80

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag