
Funkcja pieczenia Zastosowanie
Pieczenie tradycyjne Do pieczenia mięsa lub ciasta na jednym poziomie.
Termoobieg (niska temp.) Do przyrządzania bardzo chudych i delikatnych pie‐
czonych potraw.
Grzałka dolna Do pieczenia ciast z kruchym spodem.
Termoobieg + para Pozwala zmniejszyć zużycie energii podczas goto‐
wania i pieczenia suchych wypieków. Również do
przyrządzania wypieków w foremkach na jednym
poziomie.
Pieczenie ekonomiczne Funkcje EKO umożliwiają zmniejszenie zużycia
energii podczas procesu pieczenia. Konieczne jest
uprzednie ustawienie czasu pieczenia. W celu
uzyskania dodatkowych informacji o zalecanych
ustawieniach należy zapoznać się z tabelami pie‐
czenia dotyczącymi danej funkcji pieczenia.
Potrawy mrożone Do przyrządzania produktów gotowych, takich jak
frytki, ćwiartki, sajgonki.
Grill Do grillowania płaskich potraw na środku grilla. Do
przyrządzania tostów.
Szybki grill Do grillowania płaskich potraw w dużych ilościach.
Do przyrządzania tostów.
Turbo grill Do pieczenia większych kawałków mięsa lub drobiu
z kością na jednym poziomie. Również do zapieka‐
nia i przyrumieniania.
Podmenu dla opcji menu: Specjalne
Funkcja pieczenia Zastosowanie
Chleb Do wypieku chleba.
Zapiekanki Do przyrządzania takich potraw, jak lasagne czy
zapiekanka ziemniaczana. Służy również do przy‐
rumieniania.
Wyrastanie ciasta Do wspomagania wyrastania ciasta drożdżowego
przed pieczeniem.
Podgrzewanie talerzy Do podgrzewania talerzy przed podaniem na stół.
Pasteryzowanie Do pasteryzowania przetworów z warzyw, np. pikli.
12
www.electrolux.com
Komentarze do niniejszej Instrukcji