Electrolux EOC5651CAX Instrukcja Użytkownika Strona 9

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 36
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 8
3.
Nacisnąć lub , aby ustawić aktualną
liczbę minut.
4.
Nacisnąć , aby potwierdzić (jest to ko‐
nieczne tylko za pierwszym razem; następ‐
nym razem po upływie 5 sekund nowy czas
zostanie zapisany automatycznie).
Na wyświetlaczu temperatury/zegara pojawi
się ustawiona godzina.
Zmiana ustawienia godziny
Zmiany aktualnej godziny można dokonać tylko
wtedy, gdy piekarnik jest wyłączony.
Nacisnąć
. Na wyświetlaczu zacznie migać
ustawiony czas i symbol
. Aby ustawić nowy
czas, należy postępować zgodnie z procedurą
opisaną w punkcie „Ustawianie czasu”.
5. CODZIENNA EKSPLOATACJA
OSTRZEŻENIE!
Patrz rozdział dotyczący bezpieczeń‐
stwa.
Aby użyć urządzenia, należy nacisnąć
pokrętło sterujące. Pokrętło wysunie
się.
5.1 Włączanie i wyłączanie
urządzenia
1.
Obrócić pokrętło wyboru funkcji piekarnika
w celu wybrania żądanej funkcji.
2.
Obrócić pokrętło regulacji temperatury /
na żądaną temperaturę.
3.
Aby wyłączyć urządzenie, należy obrócić
pokrętło wyboru funkcji piekarnika do poło‐
żenia wyłączenia („0”) .
Symbol pokrętła, wskaźnik lub kontrolka
(zależnie od modelu – patrz opis
urządzenia):
Wskaźnik włącza się, gdy piekarnik
się nagrzewa.
Kontrolka zapala się, gdy urządzenie
pracuje.
Symbol informuje, czy za pomocą
pokrętła modyfikowane są ustawienia
dotyczące któregoś z pól grzejnych,
funkcji piekarnika, czy temperatury.
5.2 Funkcje piekarnika
Funkcja piekarnika Zastosowanie
Szybkie nagrzewanie Umożliwia skrócenie czasu nagrzewania.
Termoobieg Do równoczesnego pieczenia na maksymalnie trzech
poziomach oraz do suszenia żywności. Ustawić tem‐
peraturę o 20-40°C niższą od temperatury dla piecze
nia tradycyjnego.
Pizza Do pieczenia na jednym poziomie dań wymagających
intensywnego przyrumienienia i kruchego spodu. Us
tawić temperaturę o 20-40°C niższą od temperatury
dla pieczenia tradycyjnego.
Pieczenie tradycyjne Do pieczenia mięsa lub ciasta na jednym poziomie.
Grzałka dolna Do pieczenia ciast na kruchym lub chrupkim spodzie
oraz do pasteryzowania żywności.
Rozmrażanie Do rozmrażania potraw.
POLSKI 9
Przeglądanie stron 8
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 35 36

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag