EOB8751AO... ...PL PIEKARNIK PAROWY INSTRUK
6. CODZIENNA EKSPLOATACJAOSTRZEŻENIE!Patrz rozdział dotyczący bezpieczeń‐stwa.W celu obsługi urządzenia można wybrać:• tryb ręczny – umożliwia ręczne
Funkcja piekarnika Zastosowanie12 Turbo grill Do pieczenia większych kawałków mięsa lub drobiu zkością na jednym poziomie. Również do przyrządzaniazap
4.Ustawić funkcję pieczenia parowego (patrztabela „Funkcje piekarnika”) i temperaturę.5.Dotknąć , aby ustawić funkcję CZAS lubKONIEC (patrz „Ustawia
2.Dotknąć kilkakrotnie , aż na wyświetla‐czu pojawi się . będzie migać.3.Za pomocą lub ustawić minuty dlafunkcji CZAS.4.Dotknąć , aby potwi
8. PROGRAMY AUTOMATYCZNEOSTRZEŻENIE!Patrz rozdział dotyczący bezpieczeń‐stwa.8.1 MENU PRZEPISYNa wyświetlaczu pokazywane są pozio‐my umieszczania potr
8.4 Programy automatyczne zwprowadzaniem wagiJeżeli wprowadzono wagę mięsa, urządzenie ob‐liczy czas pieczenia.1.Włączyć urządzenie.2.Dotknąć .3.Dot
3.Włożyć wtyczkę termosondy do gniazdaznajdującego się na przedniej ściance urzą‐dzenia.Na wyświetlaczu pojawi się i domyśl‐nie ustawiona temperatura
9.2 Wkładanie akcesoriów piekarnikaGłęboka blacha do pieczenia i ruszt piekarnikamają wgłębienia na bocznych krawędziach.Wgłębienia te i kształt prowa
9.4 Jednoczesne wkładanie rusztu i głębokiej blachyUmieścić ruszt na głębokiej blasze. Umieścićruszt wraz z głęboką blachą na prowadnicach te‐leskopow
Menu ustawieńWskaźnik menu ustawień Opis Wartość do ustawieniaSET1 WSKAŹNIK CIEPŁA RESZT‐KOWEGOON / OFFSET21)DŹWIĘKI PRZYCISKÓW CLIC / BEEP / OFFSET3
SPIS TREŚCI1. INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32. WSKAZÓW
10.8 Mechaniczna blokada drzwiMechaniczna blokada drzwi jest wyłączona wchwili zakupu urządzenia.Włączanie blokady drzwi: Pociągnąć blokadędrzwi do pr
11. PRZYDATNE RADY I WSKAZÓWKI11.1 Wewnętrzna strona drzwiW niektórych modelach po wewnętrznej stroniedrzwi urządzenia znajdują się:• Numery poziomów
Sterylizacja• Ta funkcja umożliwia również przeprowadze‐nie sterylizacji naczyń (np. butelek dla nie‐mowląt).• Umieścić czyste naczynia na środku rusz
Przystawki/dodatkiProduktPoziom umie‐szczenia potra‐wyTemperatura (ºC)Woda w szufla‐dzie na wodę (ml)Czas1)(min)Knedle drożdżo‐we2 96 600 30 - 40Knedl
MięsoProduktPoziomumieszcze‐nia potrawyTemperatura (ºC)Woda w szufladziena wodę (ml)Czas1)(min)Gotowana szynka1000 g2 96 800 + 150 55 - 65Pierś z kurc
Produkt Turbo grill(pierwszy krok: pieczeniemięsa)Gotow. parowe + nawiew(drugi krok: dodać warzywa) Tempe‐ratura(°C)Czas(min)Poziomumie‐szcze‐nia po‐
11.7 Pieczenie parowe (25/75)Rodzaj potrawyPieczenie parowe (25/75) 1)Poziom umie‐szczenia potrawyTemperatura (°C) Czas (min)Pieczeń wieprzowa 1000 g
11.9 Wskazówki dotyczące pieczenia ciastEfekt pieczenia Prawdopodobna przyczyna RozwiązanieSpód ciasta nie jest odpo‐wiednio przyrumieniony.Wybrano ni
Rodzaj wypieku Funkcja piekar‐nikaPoziom piekarni‐kaTemperatura(°C)Czas (min)Kruchy spódplackaTermoobieg 2170 - 180 1)10 - 25Biszkoptowyspód plackaTer
Rodzaj wypiekuFunkcja piekarni‐kaPoziom piekarni‐kaTemperatura(°C)Czas (min)Placki owocowe(na cieście droż‐dżowym/biszkop‐towym)2)Termoobieg 3 150 35
1. INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWAPrzed instalacją i rozpoczęciem eksploatacji urządzenia należy do‐kładnie przeczytać dołączoną instrukcję obsług
Rodzaj wypiekuFunkcja piekarni‐kaPoziom piekarni‐kaTemperatura(°C)Czas (min)Bułki Termoobieg 31601)10 - 25BułkiPieczenie trady‐cyjne3190 - 2101)10 - 2
Rodzaj potrawy Poziom umie‐szczenia potra‐wyTemperatura (°C) Czas (min)Plecionka drożdżowa/wieniecdrożdżowy2 170 - 190 40 - 50Ciasto z kruszonką (such
Rodzaj wypiekuTermoobiegTemperatura(°C)Czas (min)Poziom piekarnika2 poziomy pie‐karnika3 poziomy pie‐karnikaSmall cakes /Małe ciasteczka(20 sztuk na b
Rodzaj produktu Poziom piekarnika Temperatura (°C) Czas (min)Zapiekanka warzyw‐na1 160 - 180 50 - 60Podpłomyk22301)10 - 20Zapiekanka z ciastafrancuski
WieprzowinaRodzaj mięsa IlośćFunkcja pie‐karnikaPoziom pie‐karnikaTemperaturaw °CCzas (min)Łopatka / Kar‐kówka / Szynka1-1,5 kg Turbo grill 1 160 - 18
Rodzaj mięsa Ilość Funkcja pie‐karnikaPoziom pie‐karnikaTemperaturaw °CCzas (min)Połówka kur‐czakapo 400-500 g Turbo grill 1 190 - 210 35 - 50Kurczak,
Grillowana potrawa Poziom piekarnikaCzas (min)1. strona 2. stronaFilety/steki cielęce 4 7 - 10 6 - 8Toast / Tosty 1)5 1 - 3 1 - 3Grzanki z dodatkami 4
Rodzaj pieczonejpotrawyFunkcje piekarni‐kaPoziom umie‐szczenia potrawyTemperatura(°C)Czas (min)BagietkiPieczenie trady‐cyjne3zgodnie zewskazówkamiprod
Owoce jagodowePasteryzacja Temperatura w °CCzas do zagotowania(min)Dalsza pasteryzacjaw temperaturze100°C (min)Truskawki / Jagodyleśne / Maliny / Doj‐
OwoceProdukty prze‐znaczone do su‐szeniaPoziom piekarnikaTemperatura(°C)Czas (godz.)1 poziom 2 poziomyŚliwki 3 1 / 4 60 - 70 8 - 10Morele 3 1 / 4 60 -
• Przed przystąpieniem do konserwacji urządzenia należy odłą‐czyć je od zasilania.• Do czyszczenia szyb w drzwiach nie należy używać ściernychśrodków
Produkt Temperatura wewnątrz produktu w °CComber sarni 70 - 75Udziec sarni 70 - 75RybaProdukt Temperatura wewnątrz produktu w °CŁosoś 65 - 70Pstrąg 65
3.Wysunąć prowadnice z tylnego zaczepu.Montaż prowadnic blachZamontować prowadnice blach w odwrotnej ko‐lejności.12.3 System wytwarzania paryUWAGA!Po
12.5 Czyszczenie drzwi piekarnikaDemontaż drzwi i szybDrzwi piekarnika i wewnętrzne szyby można wy‐montować w celu ich wyczyszczenia. Liczbaszyb różni
13. CO ZROBIĆ, GDY…OSTRZEŻENIE!Patrz rozdział dotyczący bezpieczeń‐stwa.Problem Prawdopodobna przyczyna Środek zaradczyUrządzenie nie nagrzewa się. Ur
Numer seryjny (S.N.) ...14. DANE TECHNICZNENapięcie 220 - 240 VCzęstotliwość 50 Hz15. OCHRONA ŚRODOWISKAMateriał
46www.electrolux.com
POLSKI 47
www.electrolux.com/shop892960155-A-052013
• Przy odłączaniu urządzenia nie ciągnąć zaprzewód zasilający. Zawsze ciągnąć za wtycz‐kę.• Konieczne jest zastosowanie odpowiednichwyłączników obwodu
• Pozostałości tłuszczu lub potraw w urządzeniumogą stać się przyczyną pożaru.• Czyścić urządzenie za pomocą wilgotnejszmatki. Stosować wyłącznie neut
Blacha do pieczenia ciastaDo pieczenia ciast i ciastek.Blacha do pieczenia/opiekania mięsaDo pieczenia mięsa lub ciasta oraz do zbieraniaskapującego t
4.2 Ustawianie i zmiana aktualnegoczasuPo pierwszym podłączeniu do zasilania na wy‐świetlaczu na kilka sekund pojawią się wszystkiesymbole. Przez kole
Pole czujnika Funkcja Opis7W GÓRĘ Służy do przemieszczania się w górę menu.8W DÓŁ Służy do przemieszczania się w dół menu.9ZEGAR Ustawianie funkcji
Komentarze do niniejszej Instrukcji