Electrolux EOB8751AOX Instrukcja Użytkownika

Przeglądaj online lub pobierz Instrukcja Użytkownika dla Nie Electrolux EOB8751AOX. Electrolux EOB8751AOX Instrukcja obsługi Instrukcja obsługi

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 48
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 0
EOB8751AO
.......................................................... .......................................................
PL PIEKARNIK PAROWY INSTRUKCJA OBSŁUGI
Przeglądanie stron 0
1 2 3 4 5 6 ... 47 48

Podsumowanie treści

Strona 1 - EOB8751AO

EOB8751AO... ...PL PIEKARNIK PAROWY INSTRUK

Strona 2 - OBSŁUGA KLIENTA

6. CODZIENNA EKSPLOATACJAOSTRZEŻENIE!Patrz rozdział dotyczący bezpieczeń‐stwa.W celu obsługi urządzenia można wybrać:• tryb ręczny – umożliwia ręczne

Strona 3 - POLSKI 3

Funkcja piekarnika Zastosowanie12 Turbo grill Do pieczenia większych kawałków mięsa lub drobiu zkością na jednym poziomie. Również do przyrządzaniazap

Strona 4 - 2.1 Instalacja

4.Ustawić funkcję pieczenia parowego (patrztabela „Funkcje piekarnika”) i temperaturę.5.Dotknąć , aby ustawić funkcję CZAS lubKONIEC (patrz „Ustawia

Strona 5 - 2.3 Konserwacja i czyszczenie

2.Dotknąć kilkakrotnie , aż na wyświetla‐czu pojawi się . będzie migać.3.Za pomocą lub ustawić minuty dlafunkcji CZAS.4.Dotknąć , aby potwi

Strona 6 - 3. OPIS URZĄDZENIA

8. PROGRAMY AUTOMATYCZNEOSTRZEŻENIE!Patrz rozdział dotyczący bezpieczeń‐stwa.8.1 MENU PRZEPISYNa wyświetlaczu pokazywane są pozio‐my umieszczania potr

Strona 7 - 4. PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM

8.4 Programy automatyczne zwprowadzaniem wagiJeżeli wprowadzono wagę mięsa, urządzenie ob‐liczy czas pieczenia.1.Włączyć urządzenie.2.Dotknąć .3.Dot

Strona 8 - 5. PANEL STEROWANIA

3.Włożyć wtyczkę termosondy do gniazdaznajdującego się na przedniej ściance urzą‐dzenia.Na wyświetlaczu pojawi się i domyśl‐nie ustawiona temperatura

Strona 9 - 5.4 Wskaźnik nagrzewania

9.2 Wkładanie akcesoriów piekarnikaGłęboka blacha do pieczenia i ruszt piekarnikamają wgłębienia na bocznych krawędziach.Wgłębienia te i kształt prowa

Strona 10 - 6. CODZIENNA EKSPLOATACJA

9.4 Jednoczesne wkładanie rusztu i głębokiej blachyUmieścić ruszt na głębokiej blasze. Umieścićruszt wraz z głęboką blachą na prowadnicach te‐leskopow

Strona 11 - 6.6 Pieczenie parowe

Menu ustawieńWskaźnik menu ustawień Opis Wartość do ustawieniaSET1 WSKAŹNIK CIEPŁA RESZT‐KOWEGOON / OFFSET21)DŹWIĘKI PRZYCISKÓW CLIC / BEEP / OFFSET3

Strona 12 - 7. FUNKCJE ZEGARA

SPIS TREŚCI1. INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32. WSKAZÓW

Strona 13 - 7.5 Ustawianie MINUTNIKA

10.8 Mechaniczna blokada drzwiMechaniczna blokada drzwi jest wyłączona wchwili zakupu urządzenia.Włączanie blokady drzwi: Pociągnąć blokadędrzwi do pr

Strona 14 - 8. PROGRAMY AUTOMATYCZNE

11. PRZYDATNE RADY I WSKAZÓWKI11.1 Wewnętrzna strona drzwiW niektórych modelach po wewnętrznej stroniedrzwi urządzenia znajdują się:• Numery poziomów

Strona 15 - 9. KORZYSTANIE Z AKCESORIÓW

Sterylizacja• Ta funkcja umożliwia również przeprowadze‐nie sterylizacji naczyń (np. butelek dla nie‐mowląt).• Umieścić czyste naczynia na środku rusz

Strona 16

Przystawki/dodatkiProduktPoziom umie‐szczenia potra‐wyTemperatura (ºC)Woda w szufla‐dzie na wodę (ml)Czas1)(min)Knedle drożdżo‐we2 96 600 30 - 40Knedl

Strona 17 - POLSKI 17

MięsoProduktPoziomumieszcze‐nia potrawyTemperatura (ºC)Woda w szufladziena wodę (ml)Czas1)(min)Gotowana szynka1000 g2 96 800 + 150 55 - 65Pierś z kurc

Strona 18 - 10. DODATKOWE FUNKCJE

Produkt Turbo grill(pierwszy krok: pieczeniemięsa)Gotow. parowe + nawiew(drugi krok: dodać warzywa) Tempe‐ratura(°C)Czas(min)Poziomumie‐szcze‐nia po‐

Strona 19 - 10.7 Wentylator chłodzący

11.7 Pieczenie parowe (25/75)Rodzaj potrawyPieczenie parowe (25/75) 1)Poziom umie‐szczenia potrawyTemperatura (°C) Czas (min)Pieczeń wieprzowa 1000 g

Strona 20

11.9 Wskazówki dotyczące pieczenia ciastEfekt pieczenia Prawdopodobna przyczyna RozwiązanieSpód ciasta nie jest odpo‐wiednio przyrumieniony.Wybrano ni

Strona 21 - Pieczenie parowe eko

Rodzaj wypieku Funkcja piekar‐nikaPoziom piekarni‐kaTemperatura(°C)Czas (min)Kruchy spódplackaTermoobieg 2170 - 180 1)10 - 25Biszkoptowyspód plackaTer

Strona 22

Rodzaj wypiekuFunkcja piekarni‐kaPoziom piekarni‐kaTemperatura(°C)Czas (min)Placki owocowe(na cieście droż‐dżowym/biszkop‐towym)2)Termoobieg 3 150 35

Strona 23 - POLSKI 23

1. INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWAPrzed instalacją i rozpoczęciem eksploatacji urządzenia należy do‐kładnie przeczytać dołączoną instrukcję obsług

Strona 24

Rodzaj wypiekuFunkcja piekarni‐kaPoziom piekarni‐kaTemperatura(°C)Czas (min)Bułki Termoobieg 31601)10 - 25BułkiPieczenie trady‐cyjne3190 - 2101)10 - 2

Strona 25 - Odgrzewanie

Rodzaj potrawy Poziom umie‐szczenia potra‐wyTemperatura (°C) Czas (min)Plecionka drożdżowa/wieniecdrożdżowy2 170 - 190 40 - 50Ciasto z kruszonką (such

Strona 26 - 11.8 Pieczenie ciast

Rodzaj wypiekuTermoobiegTemperatura(°C)Czas (min)Poziom piekarnika2 poziomy pie‐karnika3 poziomy pie‐karnikaSmall cakes /Małe ciasteczka(20 sztuk na b

Strona 27 - POLSKI 27

Rodzaj produktu Poziom piekarnika Temperatura (°C) Czas (min)Zapiekanka warzyw‐na1 160 - 180 50 - 60Podpłomyk22301)10 - 20Zapiekanka z ciastafrancuski

Strona 28

WieprzowinaRodzaj mięsa IlośćFunkcja pie‐karnikaPoziom pie‐karnikaTemperaturaw °CCzas (min)Łopatka / Kar‐kówka / Szynka1-1,5 kg Turbo grill 1 160 - 18

Strona 29 - POLSKI 29

Rodzaj mięsa Ilość Funkcja pie‐karnikaPoziom pie‐karnikaTemperaturaw °CCzas (min)Połówka kur‐czakapo 400-500 g Turbo grill 1 190 - 210 35 - 50Kurczak,

Strona 30

Grillowana potrawa Poziom piekarnikaCzas (min)1. strona 2. stronaFilety/steki cielęce 4 7 - 10 6 - 8Toast / Tosty 1)5 1 - 3 1 - 3Grzanki z dodatkami 4

Strona 31 - Rozgrzać wstępnie piekarnik

Rodzaj pieczonejpotrawyFunkcje piekarni‐kaPoziom umie‐szczenia potrawyTemperatura(°C)Czas (min)BagietkiPieczenie trady‐cyjne3zgodnie zewskazówkamiprod

Strona 32 - 11.13 Pizza

Owoce jagodowePasteryzacja Temperatura w °CCzas do zagotowania(min)Dalsza pasteryzacjaw temperaturze100°C (min)Truskawki / Jagodyleśne / Maliny / Doj‐

Strona 33 - 11.14 Pieczenie mięs

OwoceProdukty prze‐znaczone do su‐szeniaPoziom piekarnikaTemperatura(°C)Czas (godz.)1 poziom 2 poziomyŚliwki 3 1 / 4 60 - 70 8 - 10Morele 3 1 / 4 60 -

Strona 34

• Przed przystąpieniem do konserwacji urządzenia należy odłą‐czyć je od zasilania.• Do czyszczenia szyb w drzwiach nie należy używać ściernychśrodków

Strona 35 - 11.16 Grill

Produkt Temperatura wewnątrz produktu w °CComber sarni 70 - 75Udziec sarni 70 - 75RybaProdukt Temperatura wewnątrz produktu w °CŁosoś 65 - 70Pstrąg 65

Strona 36 - 11.17 Produkty gotowe

3.Wysunąć prowadnice z tylnego zaczepu.Montaż prowadnic blachZamontować prowadnice blach w odwrotnej ko‐lejności.12.3 System wytwarzania paryUWAGA!Po

Strona 37 - 11.19 Pasteryzowanie

12.5 Czyszczenie drzwi piekarnikaDemontaż drzwi i szybDrzwi piekarnika i wewnętrzne szyby można wy‐montować w celu ich wyczyszczenia. Liczbaszyb różni

Strona 38 - 11.20 Suszenie – Termoobieg

13. CO ZROBIĆ, GDY…OSTRZEŻENIE!Patrz rozdział dotyczący bezpieczeń‐stwa.Problem Prawdopodobna przyczyna Środek zaradczyUrządzenie nie nagrzewa się. Ur

Strona 39 - POLSKI 39

Numer seryjny (S.N.) ...14. DANE TECHNICZNENapięcie 220 - 240 VCzęstotliwość 50 Hz15. OCHRONA ŚRODOWISKAMateriał

Strona 41 - 12.4 Oświetlenie

46www.electrolux.com

Strona 43 - 13. CO ZROBIĆ, GDY…

www.electrolux.com/shop892960155-A-052013

Strona 44 - 15. OCHRONA ŚRODOWISKA

• Przy odłączaniu urządzenia nie ciągnąć zaprzewód zasilający. Zawsze ciągnąć za wtycz‐kę.• Konieczne jest zastosowanie odpowiednichwyłączników obwodu

Strona 45 - POLSKI 45

• Pozostałości tłuszczu lub potraw w urządzeniumogą stać się przyczyną pożaru.• Czyścić urządzenie za pomocą wilgotnejszmatki. Stosować wyłącznie neut

Strona 46

Blacha do pieczenia ciastaDo pieczenia ciast i ciastek.Blacha do pieczenia/opiekania mięsaDo pieczenia mięsa lub ciasta oraz do zbieraniaskapującego t

Strona 47 - POLSKI 47

4.2 Ustawianie i zmiana aktualnegoczasuPo pierwszym podłączeniu do zasilania na wy‐świetlaczu na kilka sekund pojawią się wszystkiesymbole. Przez kole

Strona 48 - 892960155-A-052013

Pole czujnika Funkcja Opis7W GÓRĘ Służy do przemieszczania się w górę menu.8W DÓŁ Służy do przemieszczania się w dół menu.9ZEGAR Ustawianie funkcji

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag