
Wieprzowina
Rodzaj mięsa Ilość Funkcja piekar‐
nika
Poziom pie‐
karnika
Temperatura (°C) Czas (min)
Łopatka, kar‐
kówka, szyn‐
ka
1-1,5 kg Turbo grill 1 160 - 180 90 - 120
Kotlet, żeber‐
ka
1-1,5 kg Turbo grill 1 170 - 180 60 - 90
Klops 750 g – 1
kg
Turbo grill 1 160 - 170 50 - 60
Golonka wie‐
przowa (ob‐
gotowana)
750 g – 1
kg
Turbo grill 1 150 - 170 90 - 120
Cielęcina
Rodzaj mięsa Ilość Funkcja pie‐
karnika
Poziom pie‐
karnika
Temperatura (°C) Czas (min)
Pieczeń cie‐
lęca
1 kg Turbo grill 1 160 - 180 90 - 120
Gicz cielęca 1,5-2 kg Turbo grill 1 160 - 180 120 - 150
Jagnięcina
Rodzaj mięsa Ilość Funkcja pie‐
karnika
Poziom pie‐
karnika
Temperatura (°C) Czas (min)
Udziec jagnię‐
cy, pieczeń
jagnięca
1-1,5 kg Turbo grill 1 150 - 170 100 - 120
Comber jag‐
nięcy
1-1,5 kg Turbo grill 1 160 - 180 40 - 60
Dziczyzna
Rodzaj mięsa Ilość Funkcja pie‐
karnika
Poziom pie‐
karnika
Temperatura (°C) Czas (min)
Comber z zaj‐
ąca, udko zaj‐
ęcze
1)
do 1 kg Pieczenie tra‐
dycyjne
1 230 30 - 40
Comber sarni 1,5-2 kg Pieczenie tra‐
dycyjne
1 210 - 220 35 - 40
Udziec sarni 1,5-2 kg Pieczenie tra‐
dycyjne
1 180 - 200 60 - 90
POLSKI 27
Komentarze do niniejszej Instrukcji