
Rodzaj produktu Termoobieg
Poziomy licząc od dołu
2 poziomy piekarnika
Temperatura (°C) Czas (min)
Ciasteczka z ciasta
biszkoptowego
1 / 3 160 - 170 25 - 40
Ciasteczka z białek jaj,
bezy
1 / 3 80 - 100 130 - 170
Makaroniki 1 / 3 100 - 120 40 - 80
Ciasteczka z ciasta
drożdżowego
1 / 3 160 - 170 30 - 60
12.6 Tabela Termoobieg (niska
temp.)
• Tę funkcję należy stosować do przygotowywa‐
nia delikatnego, chudego mięsa lub ryb. Piec
bez przykrycia.
• Zarumienić mięso na patelni w wysokiej tem‐
peraturze.
• Umieścić mięso w brytfannie lub bezpośrednio
na ruszcie piekarnika. Umieścić głęboką bla‐
chę pod rusztem w celu zebrania tłuszczu.
Tabela Termoobieg (niska temp.)
Rodzaj pieczonej potra‐
wy
Ciężar Temperatura (°C) Poziom
umieszczenia
potrawy
Czas (min)
Pieczeń wołowa 1-1,5 kg 150 1 120 - 150
Filet wołowy 1-1,5 kg 150 1 90 - 110
Pieczeń cielęca 1-1,5 kg 150 1 120 - 150
Stek 200-300 g 120 1 20 - 40
12.7 Pizza
Rodzaj produktu Poziom piekarnika Temperatura (°C) Czas (min)
Pizza (na cienkim spo‐
dzie)
1)
3 200 - 230 15 - 20
Pizza (z dużą ilością do‐
datków)
2)
3 180 - 200 20 - 30
Tarty 3 180 - 200 40 - 55
Tarta szpinakowa 3 160 - 180 45 - 60
Quiche Lorraine (pikantna
tarta)
3 170 - 190 45 - 55
Tarta szwajcarska 3 170 - 190 45 - 55
Sernik 2 140 - 160 60 - 90
Ciasto z jabłkami, przy‐
kryte
2 150 - 170 50 - 60
Zapiekanka warzywna 3 160 - 180 50 - 60
Podpłomyk
1)
3 230 10 - 20
POLSKI 25
Komentarze do niniejszej Instrukcji