Electrolux EOC5851AAX Instrukcja Użytkownika Strona 18

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 32
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 17
KORZYSTANIE Z AKCESORIÓW
OSTRZEŻENIE!
Zapoznać się z rozdziałem „Informacje
dotyczące bezpieczeństwa”.
CZUJKA TEMPERATURY
Czujka temperatury mierzy temperaturę wew‐
nątrz mięsa. Gdy mięso osiągnie ustawioną tem‐
peraturę, urządzenie wyłącza się.
Należy ustawić dwie wartości temperatury:
Temperaturę piekarnika
Temperaturę wewnątrz produktu
Należy używać wyłącznie czujki tempe‐
ratury dostarczonej wraz z urządzeniem
lub odpowiednich części zamiennych.
Używanie czujki temperatury:
1.
Umieścić końcówkę czujki temperatury
wewnątrz mięsa.
2.
Włączyć urządzenie.
3.
Włożyć wtyczkę czujki temperatury do
gniazda znajdującego się na przedniej
ściance urządzenia.
Na wyświetlaczu pojawi się symbol czujki
temperatury.
4.
W ciągu 5 sekund nacisnąć lub ,
aby ustawić temperaturę wewnątrz produk‐
tu.
5.
Ustawić funkcję piekarnika i w razie potrze‐
by temperaturę piekarnika.
Urządzenie obliczy przybliżony czas zakoń‐
czenia pieczenia. Czas zakończenia piecze‐
nia różni się w zależności od ilości żywnoś‐
ci, ustawionej temperatury piekarnika (mini‐
mum 120°C) oraz trybu pracy. Urządzenie
oblicza czas zakończenia pieczenia w ciągu
około 30 minut.
Podczas pieczenia czujka temperatury
musi pozostawać w mięsie, a jej wtycz‐
ka musi być podłączona do gniazda w
urządzeniu.
6.
Gdy mięso osiągnie ustawioną temperaturę,
zostanie wyemitowany sygnał dźwiękowy.
Urządzenie wyłączy się automatycznie. Do‐
tknąć pola czujnika, aby wyłączyć sygnał.
7.
Wyjąć czujkę temperatury z gniazda i wyjąć
mięso z piekarnika.
Aby zmienić ustawienie temperatury
wewnątrz produktu, należy nacisnąć
.
OSTRZEŻENIE!
Czujka temperatury jest gorąca. Wystę‐
puje zagrożenie poparzeniem. Należy
zachować ostrożność podczas wyjmo‐
wania końcówki i wtyczki czujki tempe‐
ratury.
18
www.electrolux.com
Przeglądanie stron 17
1 2 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 31 32

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag