Electrolux EOC5654TOX Instrukcja Użytkownika Strona 10

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 44
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 9
3. Ustawić funkcję , nacisnąć
przycisk dodatkowej pary i
ustawić maksymalną temperaturę.
4. Pozostawić włączony piekarnik na 15
minut.
5. Wyłączyć i piekarnik i odczekać, aż
ostygnie.
Akcesoria mogą rozgrzać się mocniej niż
zwykle. Z piekarnika może wydobywać
się nieprzyjemny zapach i dym. Należy
zapewnić wystarczający dopływ
świeżego powietrza do pomieszczenia.
6. CODZIENNA EKSPLOATACJA
OSTRZEŻENIE!
Patrz rozdział dotyczący
bezpieczeństwa.
6.1 Chowane pokrętła
sterowania
Aby użyć urządzenia, należy nacisnąć
pokrętło sterujące. Pokrętło wysunie się.
6.2 Funkcje pieczenia
Funkcja pie‐
karnika
Zastosowanie
Położenie wy‐
łączenia
Piekarnik jest wyłączo‐
ny.
szybkie na‐
grzewanie
Umożliwia skrócenie
czasu nagrzewania.
Termoobieg
PLUS
Do jednoczesnego pie‐
czenia na trzech pozio‐
mach i do suszenia
żywności.Ustawić tem‐
peraturę o 20-40°C niż‐
szą niż dla pieczenia
tradycyjnego.
Do zwiększenia wilgot‐
ności podczas piecze‐
nia. Do uzyskania odpo‐
wiedniego koloru i chru‐
piącej skórki podczas
pieczenia. Do zapew‐
nienia soczystości pod‐
czas odgrzewania.
Funkcja pie‐
karnika
Zastosowanie
Pizza
Do pieczenia na jednym
poziomie dań wymaga‐
jących intensywnego
przyrumienienia i kru‐
chego spodu. Ustawić
temperaturę o 20-40 °C
niższą od temperatury
dla pieczenia tradycyj‐
nego.
Pieczenie tra‐
dycyjne (Gór‐
na/dolna
grzałka)
Do pieczenia mięsa lub
ciasta na jednym pozio‐
mie.
Grzałka dolna
Do pieczenia ciast na
kruchym spodzie oraz
do pasteryzowania żyw‐
ności.
Rozmrażanie
Tej funkcji można użyć
do rozmrażania potraw
mrożonych, takich jak
warzywa i owoce. Czas
rozmrażania uzależnio‐
ny jest od ilości i gru‐
bości mrożonej potra‐
wy.
www.electrolux.com10
Przeglądanie stron 9
1 2 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 43 44

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag