Electrolux EOB8956AOX Instrukcja Użytkownika

Przeglądaj online lub pobierz Instrukcja Użytkownika dla Nie Electrolux EOB8956AOX. Electrolux EOB8956AOX Instrukcja obsługi Instrukcja obsługi

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 60
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 0
PL
Instrukcja obsługi
Piekarnik parowy
EOB8956AOX
Przeglądanie stron 0
1 2 3 4 5 6 ... 59 60

Podsumowanie treści

Strona 1 - Instrukcja obsługi

PLInstrukcja obsługiPiekarnik parowyEOB8956AOX

Strona 2 - OBSŁUGA KLIENTA

11:09150°startMenuA B DCEA. Powrót do menuB. Aktualnie ustawiona funkcjapieczeniaC. Aktualnie ustawiona temperaturaD. ZegarE. StartInne wskazania wyśw

Strona 3 - POLSKI 3

6. KRÓTKI PRZEWODNIK6.1 Korzystanie z ekranudotykowego• Aby przewijać menu, należy użyćszybkich gestów lub przeciągaćpalcem po wyświetlaczu.• Intensyw

Strona 4

Menu Ustawienia pod‐stawoweSzybkie nagrzewa‐niePrzypominanie oczyszcz.WyświetlaczDźwiękJęzykGodzina i dataTryb DEMOSerwis7. CODZIENNA EKSPLOATACJAOST

Strona 5 - 2.2 Podłączenie do sieci

Menu głównePozycja menu OpisFunkcje Zawiera listę funkcji pieczenia, funkcji specjal‐nych, czyszczenia i ulubionych programów.Funkcje zegara Zawiera l

Strona 6 - 2.5 Konserwacja i czyszczenie

Au GratinShow descriptionMake shortcut in menuA BCA. Powrót do menuB. Okno podręczneC. Więcej opcji7.6 Podmenu opcji: FunkcjepieczeniaFunkcja pie‐czen

Strona 7 - 2.8 Utylizacja

Funkcja pie‐czeniaZastosowaniePieczenie paro‐we (25/75)Funkcja jest przezna‐czona do pieczeniamięsa, drobiu, potrawz piekarnika i zapie‐kanek. Dzięki

Strona 8 - 3. OPIS URZĄDZENIA

7.7 Podmenu opcji: SpecjalneFunkcja pie‐czeniaZastosowanieSuszenieDo suszenia krojo‐nych owoców, wa‐rzyw i grzybów.RozmrażanieDo rozmrażania żyw‐ności

Strona 9 - 4. PANEL STEROWANIA

1. Przygotować potrawę wodpowiednim naczyniu.2. Nacisnąć pokrywę szuflady na wodę,aby ją otworzyć.3. Wlać do szuflady na wodę około 800ml wody.Taka il

Strona 10 - 5. PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM

True Fan Cooking123åäàOKQ W E R T Y U I O PA S D F G H J K L Z X C V B N M -space7.12 Podmenu opcji:

Strona 11 - 6. KRÓTKI PRZEWODNIK

7.13 Ustawianie funkcji zegaraGdy używana jest czujkatemperatury, funkcje Czasoraz Koniec nie działają.Gdy piekarnik jest włączony, możnazmienić ustaw

Strona 12 - 7. CODZIENNA EKSPLOATACJA

SPIS TREŚCI1. INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA... 32. WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA...

Strona 13 - 7.5 Ustawianie funkcji

7.15 Pieczenie+utrzym. temp.Funkcja umożliwia utrzymywanietemperatury gotowej potrawy napoziomie 80°C przez 30 minut. Funkcjawłącza się po zakończeniu

Strona 14 - Make shortcut in menu

Włączanie funkcji: Blokadaekranu1. Włączyć urządzenie.2. Ustawić funkcję pieczenia lub wybraćustawienie.3. Przejść do: Blokada ekranu.4. Aby włączyć f

Strona 15 - POLSKI 15

Pozycja menu OpisSzybkie nagrzewanie WŁĄCZO‐NE / WYŁĄCZONEFunkcja szybkiego nagrzewania jest włączana ipozostaje włączona w przypadku niektórychfunkcj

Strona 16 - 7.9 Pieczenie parowe

8. GOTOWANIE WSPOMAGANEOSTRZEŻENIE!Patrz rozdział dotyczącybezpieczeństwa.8.1 Gotowanie wspomaganeMenu / Gotowanie wspomagane lubdotknąć: Można skorzy

Strona 17 - 7.11 Zapisywanie programu

Kategoria potraw ProduktChleb i bułki Chleb wiejskiChałka maślanaBiały chlebChałka drożdżowaWarzywa Warzywa śródziemnomor‐skieWarzywa tradycyjneSosy a

Strona 18 - 2h 30min

• Programy pieczenia mięsa z funkcjąAutomatyczna czujka temperatury – funkcja ta automatycznieoblicza czas pieczenia. Pozakończeniu programu zostaniew

Strona 19 - 7.14 Podmenu opcji: Opcje

Kategoria potraw Produktmięso Wołowina• Gotowana (1 - 1,5 kg)• Duszona ChipolatasSzynka gotowanaZając• Udziec (1 - 1,5 kg)• Comber • Comber (do 1 kg)J

Strona 20

Kategoria potraw ProduktCiasta i ciastka Ciasto migdałoweSzarlotka przykrytaSzarlotkaStrudel jabłkowy, mrożonyCiasto na blasze• Ciasto biszkoptowe• Ci

Strona 21 - Cookbook

Kategoria potraw ProduktPrzystawki Gotowane ziemniakiGotow. ziemniaki, ćwiartkiKnedle chleboweKrokietyFrytki, cienkieFrytki, grubeTagliatelle, świeżeZ

Strona 22

C. Aktualnie ustawiona funkcjapieczeniaD. Aktualnie ustawiona temperaturaE. Aktualna temperatura wpiekarnikuF. StopG. Aktualnie ustawiona temperaturat

Strona 23 - 8. GOTOWANIE WSPOMAGANE

1. INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWAPrzed przystąpieniem do instalacji i rozpoczęciemeksploatacji urządzenia należy uważnie zapoznać się zzałączon

Strona 24 - 8.4 Podmenu opcji: Szybkie

UWAGA!Przed zamknięciem drzwiupewnić się, że prowadniceteleskopowe całkowiciewsunięto do wnętrzapiekarnika.Ruszt:Umieścić ruszt na prowadnicachtelesko

Strona 25 - POLSKI 25

Temperatury i czasypieczenia podane wtabelach mają wyłączniecharakter orientacyjny.Zależą one od przepisu,jakości oraz ilości użytychskładników.11.1 Z

Strona 26

Za jednym razem można przyrządzićcały posiłek. Należy gotować razempotrawy o wymagające podobnegoczasu gotowania. W przypadkujednoczesnego przyrządzan

Strona 27 - POLSKI 27

Produkt Temperatura(°C)Czas (min)Filety z łososia 85 25 - 35Krewetki, mrożone 85 30 - 40Pstrąg, 0,25 kg 85 30 - 40Pstrąg potokowy, 1 kg 85 40 - 45Mięs

Strona 28 - 9. KORZYSTANIE Z AKCESORIÓW

Produkt Turbo grill (pierwszy krok: pie‐czenie mięsa)Gotowanie na parze (drugi krok:dodanie warzyw)Tempera‐tura (°C)Czas(min)Poziompiekarni‐kaTempera‐

Strona 29 - 9.3 Prowadnice teleskopowe –

Produkt Temperatura (°C) Czas (min) Poziom piekarnikaMakaron 85 20 - 25 2Ryż 85 20 - 25 2Dania na jednymtalerzu85 20 - 25 211.9 Pieczenie parowe (25/7

Strona 30 - 11. WSKAZÓWKI I PORADY

Produkt Temperatura (°C) Czas (min) Poziom piekarnikaBagietki gotowe dopieczenia 40 - 50 g,mrożone200 25 - 35 211.10 Pieczenie ciast• Zaleca się ustaw

Strona 31 - POLSKI 31

11.12 Pieczenie na jednym poziomiePieczenie w formachProdukt Funkcja Temperatura(°C)Czas (min) Poziom pie‐karnikaKołacz / briosz‐kaTermoobieg 150 - 16

Strona 32

Produkt Funkcja Temperatura(°C)Czas (min) Poziom pie‐karnikaCiasta drożdżo‐we z dodatkami(np. twarogiem,kremem, słod‐kim sosem)Pieczenie tra‐dycyjne16

Strona 33 - POLSKI 33

Produkt Funkcja Temperatura(°C)Czas (min) Poziom pie‐karnikaSuflety z rybą Pieczenie tra‐dycyjne180 - 200 30 - 60 1NadziewanewarzywaTermoobieg 160 - 1

Strona 34

• Dzieciom nie wolno zajmować się czyszczeniem anikonserwacją urządzenia bez odpowiedniego nadzoru.1.2 Ogólne zasady bezpieczeństwa• Instalacji urządz

Strona 35 - 11.9 Pieczenie parowe (25/75)

Ciasteczka / small cakes / ciastka / drożdżówki / bułkiProdukt Temperatura(°C)Czas (min) Poziom piekarnika2 poziomy 3 poziomyKruche cias‐teczka150 - 1

Strona 36 - 11.10 Pieczenie ciast

Produkt Temperatura (°C) Czas (min) Poziom piekarnikaPodpłomyk2301)10 - 20 2Zapiekanka z ciastafrancuskiego160 - 1801)45 - 55 2Flammekuchen2301)12 - 2

Strona 37 - POLSKI 37

WieprzowinaProdukt Ilość (kg) Funkcja Temperatura(°C)Czas (min)Łopatka / karków‐ka / szynka1 - 1.5 Turbo grill 160 - 180 90 - 120Kotlet / żeberka 1 -

Strona 38 - 11.13 Wypieki i zapiekanki

Produkt Ilość (kg) Funkcja Temperatura(°C)Czas (min)Kurczak, pular‐da1 - 1.5 Turbo grill 190 - 210 50 - 70Kaczka 1.5 - 2 Turbo grill 180 - 200 80 - 10

Strona 39 - 11.15 Pieczenie na kilku

Produkt Czas (min) Poziom piekarnika1. strona 2. stronaKiełbaski 10 - 12 6 - 8 4Filety / steki cielęce 7 - 10 6 - 8 4Grzanki z dodatka‐mi6 - 8 - 411.2

Strona 40 - Rozgrzać wstępnie piekarnik

Produkt Funkcja Temperatura(°C)Czas (min) Poziom pie‐karnikaFrytki1) (300 -600 g)Pieczenie tra‐dycyjne lubTurbo grill200 - 220 zgodnie zewskazówkamipr

Strona 41 - 11.18 Pieczenie mięs

Produkt Ilość Czas roz‐mrażania(min)Dalszy czasrozmraża‐nia (min)UwagiKurczak 1 kg 100 - 140 20 - 30 Umieścić kurczaka na odwróco‐nym spodku na dużym

Strona 42

Owoce pestkoweProdukt Temperatura (°C) Czas do zagoto‐wania (min)Dalsza pasteryza‐cja w temperatu‐rze 100°C (min)Gruszki / pigwy /śliwki160 - 170 35 -

Strona 43 - 11.19 Grill

Produkt Temperatura(°C)Czas (godz.) Poziom piekarnika1 poziom 2 poziomyGruszki 60 - 70 6 - 9 3 1 / 411.25 ChlebWlać do szuflady 200 ml wody.Wstępne na

Strona 44 - 11.20 Potrawy mrożone

Produkt Temperatura wewnątrz produktu (°C)Gicz cielęca 85 - 90Baranina / jagnięcinaProdukt Temperatura wewnątrz produktu (°C)Udziec barani 80 - 85Comb

Strona 45 - 11.22 Rozmrażanie

2. WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA2.1 InstalacjaOSTRZEŻENIE!Urządzenie możezainstalować wyłączniewykwalifikowana osoba.• Usunąć wszystkie elementyo

Strona 46 - 11.23 Pasteryzowanie

Produkt Funkcja Temperatura(°C)Czas(min)Poziom pie‐karnikaSzarlotka (2 formy Ø20 cm, umieszczonepo przekątnej)Górna/dolnagrzałka180 70 - 90 1Pieczenie

Strona 47 - 11.24 Suszenie

12. KONSERWACJA I CZYSZCZENIEOSTRZEŻENIE!Patrz rozdział dotyczącybezpieczeństwa.12.1 Uwagi dotycząceczyszczeniaPrzód piekarnika należy myć miękkąścier

Strona 48 - 11.25 Chleb

Na wyświetlaczu pojawi się czas trwaniafunkcji (15 minut).Po zakończeniu programu emitowanyjest sygnał dźwiękowy.4. Dotknąć pola czujnika, aby wyłączy

Strona 49 - 11.27 Informacje dla ośrodków

Górne oświetlenie1. Obrócić szklany klosz, aby go zdjąć.2. Wyjąć metalowy pierścień, anastępnie wyczyścić szklany klosz.3. Wymienić żarówkę na nową,od

Strona 50

Problem Prawdopodobna przy‐czynaRozwiązaniePiekarnik nie nagrzewasię.Zadziałał bezpiecznik. Sprawdzić, czy przyczynąnieprawidłowego działaniajest bezp

Strona 51 - 12. KONSERWACJA I CZYSZCZENIE

Zużycie energii przy standardowym obciążeniu wtrybie tradycyjnym1.09 kWh/cyklZużycie energii przy standardowym obciążeniu wtrybie z termoobiegiem0.79

Strona 52

razem z odpadami domowymi. Należyzwrócić produkt do miejscowego punktuponownego przetwarzania lubskontaktować się z odpowiednimiwładzami miejskimi.*ww

Strona 56

2.3 EksploatacjaOSTRZEŻENIE!Zagrożenie odniesieniemobrażeń, oparzeniem,porażeniem prądem lubwybuchem.• Urządzenie jest przeznaczonewyłącznie do użytku

Strona 57 - POLSKI 57

www.electrolux.com/shop867343406-A-512017

Strona 58

• Przed przystąpieniem do konserwacjinależy wyłączyć urządzenie i wyjąćwtyczkę przewodu zasilającego zgniazda elektrycznego.• Upewnić się, że urządzen

Strona 59 - POLSKI 59

3. OPIS URZĄDZENIA3.1 Informacje ogólne21105467893543211Panel sterowania2Wyświetlacz3Szuflada na wodę4Gniazdo czujki temperatury5Grzałka6Oświetlenie7W

Strona 60 - 867343406-A-512017

GąbkaDo usuwania pozostałości wody zgeneratora pary.4. PANEL STEROWANIA4.1 Sterowanie elektroniczne1 2 3 4 5Urządzenie obsługuje się dotykając pól czu

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag