Electrolux EOB64100W EU ENV06 Instrukcja Użytkownika Strona 41

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 72
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 40
zastosowania, tabele i rady electrolux 41
Pieczenie miêsa
Funkcja piekarnika Grzejnik górny/
dolny lub Grillowanie z gor¹cym
powietrzem
Naczynia do pieczenia miêsa
Do pieczenia miêsa nadaj¹ siê
wszelkie naczynia ¿aroodporne
(uwzglêdniæ wskazówki producenta!)
Du¿e pieczenie mo¿na
przygotowywaæ bezpoœrednio na
blasze lub na ruszcie z pod³o¿on¹
pod niego blach¹.
Wszystkie chude rodzaje miês
zalecamy piec w naczyniu do
pieczenia z pokrywk¹. Miêso
pozostaje wówczas soczyste.
Wszystkie rodzaje miês, które
powinny mieæ chrupi¹c¹
powierzchniê, mo¿na piec w garnku
przeznaczonym do pieczenia bez
pokrywki.
Wskazówki dotycz¹ce tabeli
pieczenia miêsa
Dane w poni¿szej tabeli s¹
wartoœciami orientacyjnymi.
Zaleca siê pieczenie miêsa i ryb w
piekarniku w iloœci powy¿ej 1kg.
Aby zapobiec przypalaniu siê
wyciekaj¹cego sosu lub t³uszczu,
zaleca siê nalanie niewielkiej iloœci
p³ynu do naczynia, w którym siê
piecze.
W razie potrzeby obróciæ pieczeñ (po
1/2 - 2/3 czasu pieczenia).
Du¿e pieczenie i drób polewaæ
kilkakrotnie podczas pieczenia
powsta³ym sosem. Daje to lepszy
efekt pieczenia.
Piekarnik nale¿y wy³¹czyæ
ok. 10 minut przed up³ywem czasu
pieczenia, pozwoli to na
wykorzystanie zgromadzonego
ciep³a.
Przeglądanie stron 40
1 2 ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 ... 71 72

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag