Electrolux EOA5220AOV Instrukcja Użytkownika Strona 35

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 60
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 34
Funkcja pie‐
karnika
Zastosowanie
Termoobieg
wilgotn. Plus
Funkcja zapewnia
oszczędność energii
podczas pieczenia.
Wskazówki dotyczące
pieczenia – patrz roz‐
dział „Wskazówki i po‐
rady”, Termoobieg wil‐
gotn. Plus. Drzwi pie‐
karnika powinny być za‐
mknięte podczas pie‐
czenia, tak aby działa‐
nie funkcji nie było za‐
kłócane, a piekarnik
działał z najwyższą
możliwą wydajnością
energetyczną. Podczas
używania tej funkcji
temperatura w komorze
może się różnić od tem‐
peratury ustawionej.
Można zmniejszyć moc
grzania. Zalecenia doty‐
czące oszczędzania
energii znajdują się w
rozdziale „Efektywność
energetyczna”,
Oszczędność ener‐
gii.Na podstawie tej
funkcji została określo‐
na klasa energetyczna
urządzenia zgodnie z
normą EN 60350-1.
Grzałka dolna
Do pieczenia ciast na
kruchym spodzie oraz
do pasteryzowania żyw‐
ności.
Funkcja pie‐
karnika
Zastosowanie
Grill
Do grillowania płaskich
potraw i opiekania chle‐
ba.
Szybki grill
Do grillowania potraw
płaskich w dużych iloś‐
ciach i do opiekania pie‐
czywa.
Turbo grill
Do pieczenia większych
kawałków mięsa lub
drobiu z kością na jed‐
nym poziomie. Do przy‐
rządzania zapiekanek i
przyrumieniania.
Pizza
Wypiek pizzy. Do inten‐
sywnego przyrumienia‐
nia i pieczenia w celu
uzyskania kruchego
spodu. Ustawić tempe‐
raturę 230°C.
Górna/dolna
grzałka (Gór‐
na/dolna
grzałka)
Do pieczenia mięsa lub
ciasta na jednym pozio‐
mie.
6. FUNKCJE ZEGARA
6.1 Zegar analogowy
Zegar pełni następujące funkcje:
Aktualny czas
Minutnik + programator zakończenia
czasu pieczenia.
POLSKI 35
Przeglądanie stron 34
1 2 ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... 59 60

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag