Electrolux EMB8783ANX Instrukcja Użytkownika Strona 19

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 56
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 18
Piekarnik oblicza przybliżony
czas pieczenia, który może
ulec zmianie.
Włożenie wtyczki czujki
temperatury do gniazda
powoduje anulowanie
ustawień funkcji zegara.
Kategorie potraw: mięso, drób i
ryba
1. Włączyć urządzenie.
2. Włożyć końcówkę termosondy (z
na uchwycie) w środek mięsa lub
ryby, jeśli to możliwe – w najgrubszą
część. Upewnić się, że co najmniej
3/4 termosondy znajduje się w
potrawie.
3. Włożyć wtyczkę termosondy do
gniazda znajdującego się w przedniej
ramie urządzenia.
Na wyświetlaczu zacznie migać i
pojawi się domyślnie ustawiona
temperatura wewnątrz produktu. Przy
pierwszym włączeniu będzie to 60°C,
natomiast przy każdym kolejnym –
ostatnio ustawiona wartość.
4. Dotknąć lub , aby ustawić
temperaturę wewnątrz produktu.
5. Dotknąć lub odczekać 5 sekund
na automatyczne zapisanie ustawień.
Temperaturę wewnątrz
produktu można ustawić
tylko wtedy, gdy miga
symbol . Jeśli przed
ustawieniem
temperatury wewnątrz
produktu na
wyświetlaczu nie migał
symbol , należy
dotknąć
i lub ,
aby ustawić nową
wartość.
6. Ustawić funkcję i temperaturę
piekarnika.
Na wyświetlaczu pojawi się aktualna
temperatura wewnątrz produktu oraz
symbol nagrzewania .
Piekąc z wykorzystaniem
termosondy można zmienić
temperaturę widoczną na
wyświetlaczu. Po włożeniu
wtyczki termosondy do
gniazda i ustawieniu funkcji
piekarnika oraz temperatury,
na wyświetlaczu
pokazywana jest aktualna
temperatura wewnątrz
produktu.
Dotknąć kilkakrotnie , aby
wyświetlić trzy inne
wskazania temperatury:
ustawioną
temperaturę
wewnątrz produktu
aktualną temperaturę
piekarnika
aktualną temperaturę
wewnątrz produktu.
Gdy temperatura wewnątrz produktu
osiągnie zadaną wartość, przez 2 minuty
będzie emitowany sygnał dźwiękowy, a
będzie migać. Urządzenie wyłączy
się.
POLSKI 19
Przeglądanie stron 18
1 2 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 55 56

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag