Electrolux EKK54502OX Instrukcja Użytkownika

Przeglądaj online lub pobierz Instrukcja Użytkownika dla Nie Electrolux EKK54502OX. Electrolux EKK54502OX Instrukcja obsługi [da] [it] Instrukcja obsługi

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj

Podsumowanie treści

Strona 1 - EKK54502O

EKK54502O... ...PL KUCHENKA INSTRUKCJA OBSŁ

Strona 2 - OBSŁUGA KLIENTA

Jeśli palnik przypadkowo zgaśnie, nale‐ży obrócić pokrętło sterowania do poło‐żenia wyłączenia i odczekać co naj‐mniej 1 minutę przed ponowną próbązap

Strona 3 - POLSKI 3

• Aby palniki działały prawidłowo, ramiona ru‐sztu powinny przecinać się w środku palnika.• Należy zachować szczególną ostrożność pod‐czas zakładania

Strona 4 - 2.1 Instalacja

Funkcja piekarnika ZastosowanieGorące powietrzeDo pieczenia mięsa lub do pieczenia mięsa i ciast wymagającychjednakowej temperatury, na więcej niż jed

Strona 5 - 2.2 Przeznaczenie

Funkcja zegara ZastosowanieMinutnik Służy do odliczania czasu (w przedziale 1 min - 23 godz. 59 min).Po upływie ustawionego czasu emitowany jest sygna

Strona 6 - 2.4 Wewnętrzne oświetlenie

11. PIEKARNIK – PRZYDATNE RADY I WSKAZÓWKIUWAGA!W przypadku pieczenia bardzo wilgot‐nych ciast należy stosować głęboką bla‐chę do pieczenia. Sok z owo

Strona 7 - 3. OPIS URZĄDZENIA

ProduktRodzaj blachy i po‐ziom piekarnikaCzas wstępne‐go nagrzewa‐nia (w minu‐tach)Temperatura(°C)Czas pieczenia(w minutach)Szarlotka (1200+ 1200 g)2

Strona 8 - 4. PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM

ProduktRodzaj blachy i po‐ziom piekarnikaCzas wstępne‐go nagrzewa‐nia (w minu‐tach)Temperatura(°C)Czas pieczenia(w minutach)Rumuński bisz‐kopt tradycy

Strona 9 - 5.1 Zapalanie palnika

ProduktRodzaj blachy i poziomumieszczenia potrawyCzaswstępnegonagrzewa‐nia (minuty)Temperatura(°C)Czas pieczenia/gotowania (mi‐nuty)Szarlotka (1200+ 1

Strona 10 - 6.1 Oszczędność energii

ProduktRodzaj blachy i poziomumieszczenia potrawyCzaswstępnegonagrzewa‐nia (minuty)Temperatura(°C)Czas pieczenia/gotowania (mi‐nuty)Rumuński bisz‐kopt

Strona 11 - 8.4 Funkcje piekarnika

ProduktRodzaj blachy ipoziom piekarnikaCzas wstępnegonagrzewania (mi‐nuty)Temperatura(°C)Czas pieczenia(minuty)Rolada bisz‐koptowa (500g)blacha emalio

Strona 12 - 9. PIEKARNIK – FUNKCJE ZEGARA

SPIS TREŚCI1. INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32. WSKAZÓW

Strona 13 - 9.3 Anulowanie funkcji zegara

Demontaż drzwi i szyby piekarnika1.Otworzyć całkowicie drzwi i chwycić za obazawiasy.2.Unieść i obrócić dźwignie umieszczone naobu zawiasach.3.Przymkn

Strona 14 - 11.4 Pieczenie tradycyjne

114.Umieścić drzwi na stabilnej powierzchniprzykrytej miękką szmatką. Za pomocą śru‐bokręta wykręcić 2 śruby z dolnej krawędzidrzwi.Nie zgubić śrub.22

Strona 15 - POLSKI 15

Wyjmowanie szuflady1.Wyciągnąć szufladę do oporu.2.Powoli unieść szufladę.3.Całkowicie wyciągnąć szufladę.Wkładanie szufladyAby włożyć szufladę, należ

Strona 16 - 11.5 Pieczenie konwekcyjne

Problem Prawdopodobna przyczyna RozwiązaniePłomień gaśnie natychmiastpo zapaleniu.Termopara nie jest wystarcza‐jąco rozgrzana.Po zapaleniu płomienia p

Strona 17 - POLSKI 17

14.1 Miejsce instalacji urządzeniaBAUrządzenie wolnostojące można ustawić obokszafek kuchennych (z jednej lub obu stron) orazw rogu pomieszczenia.Mini

Strona 18 - 11.6 Delikatne pieczenie

Palnik Moc nomi‐nalnaMoc mini‐malnaRodzaj gazu Ciśnienie ŚrednicadyszyZużyciekW kW mbar mm g/godz.Duży pal‐nik3,00 0,72 Gaz ziemny G20 20 1,19 -2,90

Strona 19 - POLSKI 19

14.5 Dostosowanie do różnychrodzajów gazuOSTRZEŻENIE!Dostosowanie urządzenia do spalaniadostępnego rodzaju gazu powinno byćprzeprowadzone wyłącznie pr

Strona 20

14.9 PoziomowanieNależy wykorzystać nóżki znajdujące się na spo‐dzie urządzenia, aby ustawić górną powierzchniękuchenki na jednakowym poziomie z innym

Strona 21 - 12.2 Wyjmowanie szuflady

80-85mm317-322 mmInstalacja zabezpieczenia przed przechyleniem1.Przed zamocowaniem zabezpieczeniaprzed przechyleniem należy ustalić odpo‐wiednią wysok

Strona 23 - 14. INSTALACJA

1. INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWAPrzed instalacją i rozpoczęciem eksploatacji urządzenia należy do‐kładnie przeczytać dołączoną instrukcję obsług

Strona 26

www.electrolux.com/shop892953767-A-472012

Strona 27 - 14.9 Poziomowanie

• Pozostawienie bez nadzoru potraw zawierających tłuszcz lubolej na włączonej płycie grzejnej może być przyczyną pożaru.• Nie gasić pożaru wodą – nale

Strona 28 - 15. OCHRONA ŚRODOWISKA

• Nie stosować rozgałęźników ani przedłużaczy.• Należy zwrócić uwagę, aby nie uszkodzićwtyczki ani przewodu zasilającego. Wymianęuszkodzonego przewodu

Strona 29 - POLSKI 29

OSTRZEŻENIE!Występuje zagrożenie pożarem lub wy‐buchem.• Pod wpływem wysokiej temperatury tłuszcze iolej mogą uwalniać łatwopalne opary. Pod‐czas podg

Strona 30

OSTRZEŻENIE!Niebezpieczeństwo porażenia prądem.• Przed przystąpieniem do wymiany żarówki na‐leży odłączyć urządzenie od źródła zasilania.• Używać wyłą

Strona 31 - POLSKI 31

3.2 Układ powierzchni do gotowania14231Mały palnik2Średni palnik3Średni palnik4Duży palnik3.3 Akcesoria• Ruszt piekarnikaDo naczyń, form do ciast, ora

Strona 32 - 892953767-A-472012

4.3 Wstępne nagrzewanieNależy wstępnie nagrzać puste urządzenie w ce‐lu wypalenia pozostałości smaru.1.Ustawić funkcję i maksymalną tempera‐turę.2.P

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag