Electrolux EKI6770DOX Instrukcja Użytkownika Strona 70

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 84
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 69
Wieprzowina
Rodzaj mięsa Ilość
Poziom umie‐
szczenia potrawy
Temperatura w
°C
Czas w minutach
Łopatka, kar‐
czek, szynka
1-1,5 kg 1 210 - 220 90 - 120
Kotlet, żeberka 1-1,5 kg 1 180 - 190 60 - 90
Klops 750 g - 1 kg 1 170 - 190 50 - 60
Golonka (wcześ‐
niej ugotowana)
750 g - 1 kg 1 200 - 220 90 - 120
Cielęcina
Rodzaj mięsa Ilość
Poziom umie‐
szczenia potrawy
Temperatura w
°C
Czas w minutach
Pieczeń cielę‐
ca
1)
1 kg 1 210 - 220 90 - 120
Gicz cielęca 1,5-2 kg 1 200 - 220 150 - 180
1)
użyć naczynia z pokrywką
Jagnięcina
Rodzaj mięsa Ilość
Poziom umie‐
szczenia potrawy
Temperatura w
°C
Czas w minutach
Pieczeń jagnię‐
ca, udziec jag‐
nięcy
1-1,5 kg 1 210 - 220 90 - 120
Comber jagnięcy 1-1,5 kg 1 210 - 220 40 - 60
Dziczyzna
Rodzaj mięsa Ilość
Poziom umie‐
szczenia potrawy
Temperatura w
°C
Czas w minutach
Comber z zaj‐
ąca, udko zaj‐
ęcze
do 1 kg 1
220 - 240
1)
30 - 40
Comber z sarny/
jelenia
1,5-2 kg 1 210 - 220 35 - 40
Udziec z sarny 1,5-2 kg 1 200 - 210 90 - 120
1)
Wstępnie rozgrzać piekarnik
Drób
Rodzaj mięsa Ilość
Poziom umie‐
szczenia potrawy
Temperatura w
°C
Czas w minutach
Kawałki drobiu po 200-250 g 1 220 - 250 20 - 40
Połówka kurcza‐
ka
po 400-500 g 1 220 - 250 35 - 50
70
www.electrolux.com
Przeglądanie stron 69
1 2 ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 ... 83 84

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag