Electrolux EKD603502X Instrukcja Użytkownika Strona 27

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 40
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 26
electrolux 27
Porady i wskazówki dotyczące
pieczenia ryb i mięsa
Mięso można układać w naczyniach
żaroodpornych lub bezpośrednio na ruszcie
piekarnika. W takim przypadku należy pamiętać
o wsunięciu ociekacza do tłuszczu na pierwszy
poziom licząc od dołu. Do ociekacza należy
wcześniej wlać trochę wody. Ociekacz
zapobiega kapaniu tłuszczu na dno piekarnika.
Białe mięso, drób i ryby smaży się w
średniej temperaturze (między 150°C i 175°C).
Piekąc czerwone mięso (lekko przyrumienione
na zewnątrz i delikatniej upieczone w środku),
należy ustawić wyższą temperaturę (między
200°C i 230°C) i piec nieco krócej.
Porady i wskazówki dotyczące
pieczenia ciast
Ciasta zazwyczaj piecze się w średniej
temperaturze (między 150°C i 200°C).
Przed rozpoczęciem pieczenia ciast zaleca
się krótko wstępnie rozgrzewać piekarnik (ok. 10
minut). Podczas pieczenia nie należy otwierać
drzwi piekarnika, a stan ciasta najlepiej jest
kontrolować przez szybkę piekarnika.
Porady i wskazówki dotyczące
grillowania
Przed grillowaniem mięsa lub ryb należy
je lekko natrzeć olejem i układać
bezpośrednio na ruszcie.
Jeśli uruchomiono funkcję grillowania,
ciepło emitowane jest tylko przez górną
grzałkę. Dlatego, poziom umieszczenia
potrawy należy dobrać biorąc pod uwagę
grubość sztuki mięsa lub ryby.
Należy zawsze pamiętać o wsunięciu
ociekacza do tłuszczu na dolny poziom. Do
ociekacza należy wcześniej wlać wody.
Porady i wskazówki dotyczące użytkowania piekarnika
Aby otworzyć drzwi piekarnika,
należy zawsze chwytać za
środkową część uchwytu.
Przeglądanie stron 26
1 2 ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... 39 40

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag