Electrolux EOC5851FOX Instrukcja Użytkownika

Przeglądaj online lub pobierz Instrukcja Użytkownika dla Nie Electrolux EOC5851FOX. Electrolux EOC5851FOX Instrukcja obsługi Instrukcja obsługi

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 48
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 0
EOC5851FOX
EOC5851ZOZ
PL Piekarnik Instrukcja obsługi
Przeglądanie stron 0
1 2 3 4 5 6 ... 47 48

Podsumowanie treści

Strona 1 - EOC5851ZOZ

EOC5851FOXEOC5851ZOZPL Piekarnik Instrukcja obsługi

Strona 2 - OBSŁUGA KLIENTA

PoleczujnikaFunkcja Uwagi4Wybór tempera‐turyUstawianie temperatury lub wyświetlanie aktu‐alnej temperatury w urządzeniu. Dotknąć iprzytrzymać pole czu

Strona 3 - POLSKI 3

Symbol FunkcjaKoniec Wyświetlacz wskazuje czas zakoń‐czenia pieczenia.Temperatura Wyświetlacz wskazuje temperaturę.Wskazanie czasu Wyświetlacz wskazuj

Strona 4

Aby w dowolnej chwilipowrócić do menugłównego, należy użyć .6.2 Przegląd menuMenu główneSym‐bolPozycja menu ZastosowanieFunkcje pieczenia Zawiera lis

Strona 5 - 2.2 Podłączenie do sieci

Sym‐bolPodmenu OpisDźwięki przycisków Włączanie i wyłączanie dźwięku pól dotyko‐wych. Nie można wyłączyć dźwięku towarzy‐szącemu dotknięciu pola WŁ./W

Strona 6 - 2.4 Konserwacja i czyszczenie

Funkcja pieczenia ZastosowaniePieczenie ekonomicz‐neUżycie tej funkcji umożliwia zmniejszenie zuży‐cia energii podczas pieczenia. W celu uzyska‐nia do

Strona 7 - 2.6 Wewnętrzne oświetlenie

Funkcja pieczenia ZastosowaniePodtrzymywanie temp. Do utrzymywania temperatury potraw.Rozmrażanie Tej funkcji można użyć do rozmrażania potrawmrożonyc

Strona 8 - 3. OPIS URZĄDZENIA

Funkcja zegara ZastosowanieCzas Służy do ustawiania czasu pracy urządze‐nia (maksymalnie 23 godziny i 59 minut).Koniec Służy do ustawiania czasu wyłąc

Strona 9 - 4. PANEL STEROWANIA

2. Nacisnąć , aby włączyć lub ,aby anulować.3. Ustawić czas działania funkcji.4. Nacisnąć .8. PROGRAMY AUTOMATYCZNEOSTRZEŻENIE!Patrz rozdział doty

Strona 10 - 4.2 Wyświetlacz

Termosonda mierzy temperaturęwewnątrz mięsa. Gdy mięso osiągnieustawioną temperaturę, urządzeniewyłącza się.UWAGA!Należy stosować wyłącznietermosondę

Strona 11 - 6. CODZIENNA EKSPLOATACJA

Ruszt wraz z głęboką blachą:Wsunąć głęboką blachę międzyprowadnice blachy, a ruszt międzyprowadnice powyżej; upewnić się, żenóżki są skierowane w dół.

Strona 12 - 6.2 Przegląd menu

SPIS TREŚCI1. INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA... 32. WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA...

Strona 13 - 6.3 Funkcje pieczenia

10. DODATKOWE FUNKCJE10.1 UlubioneW pamięci można zapisać ulubioneustawienia, np. czas pieczenia,temperaturę lub funkcję pieczenia. Sąone dostępne w m

Strona 14 - 6.4 Specjalne

1. Włączyć urządzenie.2. Ustawić funkcję pieczenia lub wybraćżądane ustawienie.3. Nacisnąć kilkakrotnie , aż nawyświetlaczu pojawi się wskazanie:Blok

Strona 15 - 7. FUNKCJE ZEGARA

powraca do trybu jasności wnocy.10.7 Wentylator chłodzącyPodczas pracy urządzenia wentylatorchłodzący włącza się automatycznie, abyutrzymać powierzchn

Strona 16 - 7.4 Wydłużenie czasu

minut przed końcem pieczenia iwykorzystać ciepło resztkowe.Umieszczenie w piekarniku mrożonejżywności może spowodowaćodkształcenie blach podczas piecz

Strona 17 - 9. KORZYSTANIE Z AKCESORIÓW

11.5 Pieczenie na jednym poziomie:Pieczenie w formachProdukt Funkcja Temperatura(°C)Czas (min) Poziom pie‐karnikaKołacz / Bu‐łeczki maślaneTermoobieg

Strona 18 - 9.2 Wkładanie akcesoriów

Produkt Funkcja Temperatura(°C)Czas (min) Poziom pie‐karnikaStrucla bożo‐narodzeniowaPieczenie tra‐dycyjne160 - 1801)50 - 70 2Chleb (chlebżytni):1. Pi

Strona 19 - 9.3 Prowadnice teleskopowe –

CiastkaProdukt Funkcja Temperatura(°C)Czas (min) Poziom pie‐karnikaKruche cias‐teczkaTermoobieg 150 - 160 10 - 20 3Short bread /Ciasteczka ma‐ślane /

Strona 20 - 10. DODATKOWE FUNKCJE

Produkt Funkcja Temperatura(°C)Czas (min) Poziom pie‐karnikaLasagne Pieczenie tra‐dycyjne180 - 200 25 - 40 1Zapiekankawarzywna1)Turbo grill 160 - 170

Strona 21 - 10.6 Jasność wyświetlacza

Ciasta / ciastka / chleb na blachach do pieczeniaProdukt Temperatura(°C)Czas (min) Poziom piekarnika2 pozycje 3 pozycjePtysie z kre‐mem / Eklery160 -

Strona 22 - 11. WSKAZÓWKI I PORADY

Produkt Temperatura (°C) Czas (min) Poziom piekarnikaPizza (z dużą iloś‐cią dodatków)180 - 200 20 - 30 2Tarty 180 - 200 40 - 55 1Tarta szpinakowa 160

Strona 23 - POLSKI 23

1. INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWAPrzed przystąpieniem do instalacji i rozpoczęciemeksploatacji urządzenia należy uważnie zapoznać się zzałączon

Strona 24 - Rozgrzać wstępnie piekarnik

11.11 Tabele pieczenia mięsWołowinaProdukt Ilość Funkcja Temperatu‐ra (°C)Czas (min) PoziompiekarnikaMięso duszone 1 - 1,5 kg Pieczenietradycyjne230 1

Strona 25 - POLSKI 25

JagnięcinaProdukt Ilość (kg) Funkcja Temperatu‐ra (°C)Czas (min) Poziom pie‐karnikaUdziec jag‐nięcy / pie‐czeń jagnię‐ca1 - 1.5 Turbo grill 150 - 170

Strona 26 - 11.6 Wypieki i zapiekanki

11.12 Grill• Funkcji grilla należy zawsze używaćprzy maksymalnym ustawieniutemperatury.• Ruszt należy umieścić na poziomiepiekarnika zalecanym w tabel

Strona 27 - 11.8 Pieczenie na kilku

11.13 Potrawy mrożoneProdukt Temperatura (°C) Czas (min) Poziom piekar‐nikaPizza mrożona 200 - 220 15 - 25 2Pizza Americanmrożona190 - 210 20 - 25 2Pi

Strona 28 - 11.9 Pizza

11.14 Termoobieg (niska temp.)Tę funkcję należy stosować doprzyrządzania delikatnego, chudegomięsa lub ryb, przy temperaturzewewnątrz produktu nieprze

Strona 29 - 11.10 Pieczenie mięs

Produkt Ilość Czas roz‐mrażania(min)Dalszy czasrozmraża‐nia (min)UwagiPstrąg 150 g 25 - 35 10 - 15 -Tru‐skawki300 g 30 - 40 10 - 20 -Masło 250 g 30 -

Strona 30 - 11.11 Tabele pieczenia mięs

WarzywaProdukt Temperatura (°C) Czas do zagoto‐wania (min)Dalsze gotowaniew temperaturze100°C (min)Marchew1)160 - 170 50 - 60 5 - 10Ogórki 160 - 170 5

Strona 31

Produkt Temperatura (°C) Czas (min) Poziom piekarnikaBiały chleb 180 - 200 40 - 60 2Bagietka 200 - 220 35 - 45 2Brioszki 180 - 200 40 - 60 2Ciabatta 2

Strona 32 - 11.12 Grill

DziczyznaProdukt Temperatura wewnątrz produktu (°C)Comber zajęczy 70 - 75Udziec zajęczy 70 - 75Zając cały 70 - 75Comber sarni 70 - 75Udziec sarni 70 -

Strona 33 - 11.13 Potrawy mrożone

Kołki ustalające prowadnicteleskopowych muszą byćskierowane do przodu.12.3 PirolizaUWAGA!Wyjąć wszystkie akcesoria iwyjmowane prowadniceblach.Procedur

Strona 34 - 11.15 Rozmrażanie

1.2 Ogólne zasady bezpieczeństwa• Instalacji urządzenia i wymiany jego przewoduzasilającego może dokonać wyłącznie osoba oodpowiednich kwalifikacjach.

Strona 35 - 11.16 Pasteryzowanie

AA3. Przymknąć drzwi piekarnika dopierwszej pozycji otwarcia (kąt około70°).4. Chwycić drzwi rękoma po obustronach i odciągnąć je pod kątem dogóry od

Strona 36 - 11.18 Chleb

1. Wyłączyć urządzenie.2. Wykręcić bezpieczniki ze skrzynkibezpieczników lub wyłączyćwyłącznik obwodu.Górne oświetlenie1. Obrócić szklany klosz w kier

Strona 37 - POLSKI 37

Problem Prawdopodobna przy‐czynaRozwiązaniePiekarnik nie nagrzewasię.Nie wprowadzono wyma‐ganych ustawień.Upewnić się, że wprowa‐dzono prawidłowe usta

Strona 38 - 12. KONSERWACJA I CZYSZCZENIE

Zalecamy wpisanie danych w tym miejscu:Model (MOD.) ...Numer produktu (PNC) ...

Strona 39 - 12.4 Zdejmowanie i zakładanie

Używać ciepła resztkowego dopodgrzewania innych potraw.Pieczenie z wykorzystaniem funkcjitermoobieguJeśli to możliwe, w celu oszczędzaniaenergii należ

Strona 43 - 14. EFEKTYWNOŚĆ ENERGETYCZNA

www.electrolux.com/shop867326689-C-442016

Strona 44 - 15. OCHRONA ŚRODOWISKA

2. WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA2.1 InstalacjaOSTRZEŻENIE!Urządzenie możezainstalować wyłączniewykwalifikowana osoba.• Usunąć wszystkie elementyo

Strona 45 - POLSKI 45

2.3 ObsługaOSTRZEŻENIE!Niebezpieczeństwoodniesienia obrażeń ciała,oparzenia, porażeniaprądem lub wybuchu.• Urządzenie jest przeznaczonewyłącznie do uż

Strona 46

• Przy zdejmowaniu drzwi urządzenianależy zachować ostrożność. Drzwisą ciężkie!• Aby zapobiec uszkodzeniupowierzchni urządzenia, należyregularnie ją c

Strona 47 - POLSKI 47

OSTRZEŻENIE!Niebezpieczeństwoporażenia prądem.• Przed przystąpieniem do wymianylampy należy odłączyć urządzenie odźródła zasilania.• Używać wyłącznie

Strona 48 - 867326689-C-442016

Głęboka blachaDo pieczenia mięsa lub ciasta oraz dozbierania skapującego tłuszczu.TermosondaDo mierzenia stopnia upieczeniapotrawy.Prowadnice teleskop

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag