Electrolux EOC5751AOX Instrukcja Użytkownika

Przeglądaj online lub pobierz Instrukcja Użytkownika dla Nie Electrolux EOC5751AOX. Electrolux EOC5751AOX Instrukcja obsługi [nl] Instrukcja obsługi

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 40
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 0
EOC5751AOX
.......................................................... .......................................................
PL PIEKARNIK INSTRUKCJA OBSŁUGI
Przeglądanie stron 0
1 2 3 4 5 6 ... 39 40

Podsumowanie treści

Strona 1 - EOC5751AOX

EOC5751AOX... ...PL PIEKARNIK INSTRUKCJA OB

Strona 2 - OBSŁUGA KLIENTA

Symbole Nazwa Opis / kg/g Uruchomiony jest program automatyczny z wpro‐wadzeniem ciężaru. / godz./min Uruchomiona jest funkcja zegara.Wskaźnik nagrzew

Strona 3 - POLSKI 3

Funkcja piekarnika Zastosowanie5 Grzałka dolna Do pieczenia ciast na kruchym spodzie oraz do pastery‐zowania żywności.6 Termoobieg +paraPozwala zmniej

Strona 4 - 2.1 Instalacja

• Nie wkładać żywności do piekarnika, gdy włą‐czona jest funkcja szybkiego nagrzewania.• Funkcja szybkiego nagrzewania nie jest do‐stępna z każdą funk

Strona 5 - 2.3 Konserwacja i czyszczenie

Po dotknięciu lub podczas us‐tawiania funkcji CZAS urządzenie prze‐jdzie do ustawień funkcji KONIEC.6.Gdy upłynie ustawiony czas, przez dwie mi‐nu

Strona 6 - 2.5 Utylizacja

Urządzenie ma zaprogramowane 9 pro‐gramów automatycznych i przepisów.Automatyczne programy lub przepisynależy stosować w sytuacji, gdy użyt‐kownik nie

Strona 7 - 3. OPIS URZĄDZENIA

8.5 Programy automatyczne ztermosondąW przypadku programów z termosondą tempera‐tura wewnątrz produktu jest ustawiona domyśl‐nie. Program zakończy się

Strona 8 - 5. PANEL STEROWANIA

symbol , należy dotknąć i lub , aby ustawić nową wartość.6.Ustawić funkcję piekarnika i w razie potrze‐by temperaturę piekarnika.Na wyświetlaczu

Strona 9 - 5.2 Wyświetlacz

Wkładanie rusztu wraz z głęboką blachą do pie‐czeniaUmieścić ruszt na głębokiej blasze. Wsunąć głę‐boką blachę do pieczenia między prowadnicejednego z

Strona 10 - 6. CODZIENNA EKSPLOATACJA

10. DODATKOWE FUNKCJE10.1 Funkcja Mój ulubiony programFunkcja ta służy do zapisywania ulubionych us‐tawień temperatury oraz czasu dla funkcji lubprogr

Strona 11 - 6.3 Sprawdzanie temperatury

Wskaźnik menu ustawień Opis Wartość do ustawieniaSET4 DŹWIĘKI BŁĘDÓW ON / OFFSET5 MENU SERWISOWE ---SET6 PRZYWRÓCENIE USTA‐WIEŃYES / NOSET72)WYDŁUŻENI

Strona 12 - 7. FUNKCJE ZEGARA

SPIS TREŚCI1. INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32. WSKAZÓW

Strona 13 - 8. PROGRAMY AUTOMATYCZNE

11. PRZYDATNE RADY I WSKAZÓWKI11.1 Wewnętrzna strona drzwiW niektórych modelach po wewnętrznej stroniedrzwi urządzenia znajdują się:• Numery poziomów

Strona 14 - 8.4 Programy automatyczne z

Efekt pieczenia Prawdopodobna przyczyna RozwiązanieCiasto nierówno się przyru‐mienia.Ciasto nie zostało równomier‐nie rozprowadzone.Rozprowadzić ciast

Strona 15 - 9. KORZYSTANIE Z AKCESORIÓW

Rodzaj wypiekuFunkcja piekarni‐kaPoziom piekarni‐kaTemperatura(°C)Czas (min)Strucla bożona‐rodzeniowaPieczenie trady‐cyjne2160 - 180 1)50 - 70Chleb (ż

Strona 16

Rodzaj wypiekuFunkcja piekarni‐kaPoziom piekarni‐kaTemperatura(°C)Czas (min)Short bread /Ciasteczka ma‐ślane / PaluchyTermoobieg 3 140 20 - 35Short br

Strona 17 - POLSKI 17

PotrawaFunkcja piekarni‐kaPoziom piekarni‐kaTemperatura(°C)Czas (min)Słodkie sufletyPieczenie trady‐cyjne1 180 - 200 40 - 60Suflety z rybąPieczenie tr

Strona 18 - 10. DODATKOWE FUNKCJE

Ciasteczka/small cakes/ciastka/drożdżówki/bułkiRodzaj wypiekuTermoobiegTemperatura(°C)Czas (min)Poziom piekarnika2 poziomy pie‐karnika3 poziomy pie‐ka

Strona 19 - 10.7 Wentylator chłodzący

Rodzaj pieczonejpotrawyCiężar (g)Poziom umie‐szczenia potrawyTemperatura w°CCzas w minutachFilet wołowy 1000 - 1500 3 120 90 - 150Pieczeń cielęca 1000

Strona 20 - 11.2 Pieczenie ciast

11.9 Pieczenie z funkcją Turbo grillWołowinaRodzaj mięsa IlośćFunkcja pie‐karnikaPoziom pie‐karnikaTemperaturaw °CCzas (min)Mięso duszone 1-1,5 kgPiec

Strona 21 - Rozgrzać wstępnie piekarnik

DziczyznaRodzaj mięsa Ilość Funkcja pie‐karnikaPoziom pie‐karnikaTemperaturaw °CCzas (min)Comber/udziec zaj‐ęczydo 1 kg Pieczenie tra‐dycyjne1230 1)30

Strona 22

Grillowana potra‐waPoziom piekarni‐kaTemperaturaCzas (min)1. strona 2. stronaFilet wołowy 3 230 20 - 30 20 - 30Karczek wieprzo‐wy2 210 - 230 30 - 40 3

Strona 23 - POLSKI 23

1. INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWAPrzed instalacją i rozpoczęciem eksploatacji urządzenia należy do‐kładnie przeczytać dołączoną instrukcję obsług

Strona 24

Produkty gotowePoziom umieszczeniapotrawyTemperatura (°C) Czas (min)Lasagne/cannellonimroż.2 160 - 180 40 - 60Ser zapiekany w pie‐karniku3 170 - 190 2

Strona 25 - 11.6 Termoobieg (niska temp.)

ProduktCzas rozmraża‐nia (min)Dalszy czas rozmra‐żania (min)UwagiTort, 1400 g 60 60 -11.13 PasteryzowanieO czym należy pamiętać:• Należy stosować wyłą

Strona 26 - 11.8 Pieczenie mięs

WarzywaProdukty prze‐znaczone do su‐szeniaPoziom piekarnikaTemperatura(°C)Czas (godz.)1 poziom 2 poziomyFasola 3 1 / 4 60 - 70 6- 8Papryka 3 1 / 4 60

Strona 27

Baranina/jagnięcinaProdukt Temperatura wewnątrz produktu w °CUdziec barani 80 - 85Comber barani 80 - 85Pieczeń jagnięca / Udziec jagnięcy 70 - 75Dzicz

Strona 28 - 11.10 Grill

2.Usunąć ręcznie największe zanieczyszcze‐nia.3.Dotknąć kilkakrotnie , aż na wyświetla‐czu pojawi się wskazanie „Pyro” oraz numerprogramu czyszczeni

Strona 29 - 11.11 Produkty gotowe

12.3 OświetlenieOSTRZEŻENIE!Występuje zagrożenie porażeniem prą‐dem.Oświetlenie i klosz oświetlenia mogąbyć gorące.Przed wymianą żarówki oświetlenia:•

Strona 30 - 11.12 Rozmrażanie

5.Umieścić drzwi zewnętrzną stroną w dół namiękkim i stabilnym podłożu. Zapobiegnieto ich zarysowaniu.2B16.Chwycić z obu stron górną listwę drzwi (B)

Strona 31 - 11.14 Suszenie – Termoobieg

Problem Prawdopodobna przyczyna Środek zaradczyNa wyświetlaczu widocznejest wskazanie C1.Próbowano włączyć funkcjęczyszczenia pirolitycznego,ale nie w

Strona 32

Numer produktu (PNC) ...Numer seryjny (S.N.) ...14. DANE TECHNICZNENapięci

Strona 34 - Montaż prowadnic blach

• Przed przystąpieniem do konserwacji urządzenia należy odłą‐czyć je od zasilania.• Do czyszczenia szyb w drzwiach nie należy używać ściernychśrodków

Strona 35 - Demontaż drzwi i szyb

www.electrolux.com/shop892960178-A-062013

Strona 36 - 13. CO ZROBIĆ, GDY…

dem należy zamocować w taki sposób, abynie można go było odłączyć bez użycia narzę‐dzi.• Podłączyć wtyczkę do gniazda elektrycznegodopiero po zakończe

Strona 37 - POLSKI 37

• Pozostałości tłuszczu lub potraw w urządzeniumogą stać się przyczyną pożaru.• Czyścić urządzenie za pomocą wilgotnejszmatki. Stosować wyłącznie neut

Strona 38 - 15. OCHRONA ŚRODOWISKA

3. OPIS URZĄDZENIA21104356789543211Panel sterowania2Sterowanie elektroniczne3Gniazdo czujnika temperatury4Grzałka5Oświetlenie6Wentylator7Grzałka na ty

Strona 39 - POLSKI 39

Prowadnice teleskopoweDo umieszczania rusztów i blach.4. PRZED PIERWSZYM UŻYCIEMOSTRZEŻENIE!Patrz rozdział dotyczący bezpieczeń‐stwa.4.1 Czyszczenie w

Strona 40 - 892960178-A-062013

Pole czujnika Funkcja Opis1WŁ./WYŁ. Włączanie i wyłączanie urządzenia.2OPCJE Ustawianie funkcji piekarnika, programu auto‐matycznego lub funkcji czy

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag