Electrolux EOA5851AAX Książka Kucharska

Przeglądaj online lub pobierz Książka Kucharska dla Nie Electrolux EOA5851AAX. Electrolux EOA5851AAX Recipe Book Instrukcja obsługi

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 20
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 0
.......................................................... .......................................................
PL RECIPE BOOK INSTRUKCJA OBSŁUGI
Przeglądanie stron 0
1 2 3 4 5 6 ... 19 20

Podsumowanie treści

Strona 1

... ...PL RECIPE BOOK INSTRUKCJA OBSŁUGI

Strona 2

DziczyznaRodzaj mięsa Ilość Funkcja pie‐karnikaPoziom pie‐karnikaTemperaturaw °CCzas (min)Comber/udziec zaj‐ęczydo 1 kg Pieczenie tra‐dycyjne1230 1)30

Strona 3 - PIECZENIE NA JEDNYM POZIOMIE:

Grillowana potra‐waPoziom piekarni‐kaTemperaturaCzas (min)1. strona 2. stronaFilet wołowy 3 230 20 - 30 20 - 30Karczek wieprzo‐wy2 210 - 230 30 - 40 3

Strona 4

ProduktCzas rozmraża‐nia (min)Dalszy czas rozmra‐żania (min)UwagiMięso, 500 g 90 - 120 20 - 30Obrócić po upływie połowyczasu.Pstrąg, 150 g 25 - 35 10

Strona 5 - POLSKI 5

Rodzaj pieczonejpotrawyFunkcje piekarni‐kaPoziom umie‐szczenia potrawyTemperatura(°C)Czas (min)Frytki1) (300-600g)Pieczenie trady‐cyjne lub Turbogrill

Strona 6

• Na blachę do pieczenia ciasta wlać około 1/2litra wody, aby zapewnić wystarczający po‐ziom wilgotności w piekarniku.• Gdy płyn w słoikach zacznie le

Strona 7 - TERMOOBIEG (NISKA TEMP.)

TABELA TEMPERATUR DLA CZUJKI TEMPERATURYWołowinaProdukt Temperatura wewnątrz produktu w °CStek z rostbefu/polędwicy: lekko wypieczony 45 - 50Stek z ro

Strona 8 - PIECZENIE MIĘS

PROGRAMY AUTOMATYCZNEPrzedstawione poniżej trzy programy automa‐tyczne oferują optymalne ustawienia każdego ro‐dzaju mięsa oraz innych potraw:• Progra

Strona 9

POLSKI 17

Strona 12 - PRODUKTY GOTOWE

PRZYDATNE RADY I WSKAZÓWKIOSTRZEŻENIE!Zapoznać się z rozdziałem „Informacjedotyczące bezpieczeństwa”.WEWNĘTRZNA STRONA DRZWIW niektórych modelach po w

Strona 13 - PASTERYZOWANIE

www.electrolux.com/shop 892948264-A-512011

Strona 14

Efekt pieczenia Prawdopodobna przyczyna RozwiązanieCiasto zapada się, robi się za‐kalcowate, wycieka z niegowoda.Zbyt krótki czas pieczenia.Ustawić dł

Strona 15 - POLSKI 15

Rodzaj wypieku Funkcja piekar‐nikaPoziom piekarni‐kaTemperatura w°CCzas (min)Apple pie / Szar‐lotka (2 formy, Ø20 cm, umie‐szczone po prze‐kątnej)Term

Strona 16

Rodzaj wypiekuFunkcja piekarni‐kaPoziom piekarni‐kaTemperatura w°CCzas (min)Placki owocowe(na cieście droż‐dżowym/biszkop‐towym)2)Pieczenie trady‐cyjn

Strona 17 - POLSKI 17

Rodzaj wypiekuFunkcja piekarni‐kaPoziom piekarni‐kaTemperatura w°CCzas (min)Small cakes /Małe ciasteczka(20 sztuk na bla‐sze)Termoobieg 31501)20 - 35S

Strona 18

Ciasteczka/small cakes/ciastka/drożdżówki/bułkiRodzaj wypiekuTermoobiegTemperatura w°CCzas (min)Poziom piekarnika2 poziomy 3 poziomyCiasteczka kru‐che

Strona 19 - POLSKI 19

Rodzaj pieczonejpotrawyCiężar (g)Poziom umie‐szczenia potrawyTemperatura w°CCzas w minutachPieczeń cielęca 1000 - 1500 1 120 120 - 150Steki 200 - 300

Strona 20

PIECZENIE Z FUNKCJĄ TURBO GRILLWołowinaRodzaj mięsa IlośćFunkcja pie‐karnikaPoziom pie‐karnikaTemperaturaw °CCzas (min)Mięso duszone 1-1,5 kgPieczenie

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag