EOA5750AOXPL Piekarnik Instrukcja obsługi
Gdy zniknie informacja o wersjioprogramowania, na wyświetlaczupojawi się „h” i godzina „12:00”.Wskazanie „12” będzie migać.1. Dotknąć lub , aby ust
Funkcja piekarnika ZastosowanieGrzałka dolna Do pieczenia ciast na kruchym spodzie oraz do pas‐teryzowania żywności.Termoobieg +paraDo przyrządzania w
Jeśli po włączeniuurządzenia nie zostanieustawiona żadna funkcja aniprogram, urządzeniewyłączy się automatyczniepo upływie 20 sekund.6.4 Zmiana temper
7.3 Ustawianie funkcji CZAS1. Włączyć urządzenie i ustawić funkcjępiekarnika oraz temperaturę.2. Dotknąć kilkakrotnie , aż nawyświetlaczu pojawi się w
8. PROGRAMY AUTOMATYCZNEOSTRZEŻENIE!Patrz rozdział dotyczącybezpieczeństwa.Dostępnych jest 9 programówautomatycznych. Programy lub przepisyautomatyczn
Wyświetlacz pokazuje: czas pieczenia,symbol funkcji Czas , domyślnyciężar, jednostkę miary (kg, g).4. Dotknąć lub urządzenieautomatycznie zapisze u
9.2 Prowadnice teleskopoweNależy zachować instrukcjęinstalacji prowadnicteleskopowych dowykorzystania w przyszłości.Prowadnice teleskopowe ułatwiająwk
2. Jednocześnie dotknąć i przytrzymać i przez 2 sekundy.Rozlegnie się sygnał dźwiękowy.SAFE zaświeci się na wyświetlaczu.Aby wyłączyć funkcję Blokad
Temperatura (°C) Czas wyłączenia(godz.)30 - 115 12.5120 - 195 8.5200 - 245 5.5250 - maksimum 1.5Po samoczynnym wyłączeniu sięurządzenia należy dotknąć
urządzenia. Aby ograniczyć zjawiskoskraplania pary wodnej, należyuruchamiać urządzenie na 10 minutprzed rozpoczęciem pieczenia.• Wycierać nadmiar wilg
SPIS TREŚCI1. INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA... 32. WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA...
Produkt Górna/dolna grzałka Termoobieg Czas(min)UwagiTempera‐tura (°C)Poziompiekarni‐kaTempera‐tura (°C)Poziompiekarni‐kaJabłecznik(szarlot‐ka)1)170 2
Produkt Górna/dolna grzałka Termoobieg Czas(min)UwagiTempera‐tura (°C)Poziompiekarni‐kaTempera‐tura (°C)Poziompiekarni‐kaCiastecz‐ka / ciastaprzekła‐d
Chleb i pizzaProdukt Górna/dolna grzałka Termoobieg Czas(min)UwagiTempera‐tura (°C)Poziompiekarni‐kaTempera‐tura (°C)Poziompiekarni‐kaBiałychleb1)190
MięsoProdukt Górna/dolna grzałka Termoobieg Czas(min)UwagiTempera‐tura (°C)Poziompiekarni‐kaTempera‐tura (°C)Poziompiekarni‐kaWołowina 200 2 190 2 50
RybaProdukt Górna/dolna grzałka Termoobieg Czas(min)UwagiTempera‐tura (°C)Poziompiekarni‐kaTempera‐tura (°C)Poziompiekarni‐kaPstrąg /Dorada190 2 175 2
11.7 Turbo grillWołowinaProdukt Ilość Temperatura(°C)Czas (min) Poziom pie‐karnikaPieczeń wołowalub filet, lekko wy‐pieczone1)na każdy cmgrubości190 -
DróbProdukt Ilość (kg) Temperatura(°C)Czas (min) Poziom pie‐karnikaKawałki drobiu po 0,2 - 0,25każdy200 - 220 30 - 50 1 lub 2Kurczak, po‐łówkapo 0,4 -
W ciągu pierwszych 10 minut możnaustawić temperaturę piekarnika wprzedziale od 80°C do 150°C. Domyślnatemperatura wynosi 90°C. Po ustawieniutemperatur
11.11 Pasteryzowanie –Grzałka dolna• Należy stosować wyłącznie słoiki dopasteryzowania o tych samychrozmiarach.• Nie stosować słoików z zamknięciemtyp
WarzywaProdukt Temperatura(°C)Czas (godz.) Poziom piekarnika1 pozycja 2 pozycjeFasola 60 - 70 6 - 8 3 1 / 4Papryka 60 - 70 5 - 6 3 1 / 4Warzywa(kwaśne
1. INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWAPrzed przystąpieniem do instalacji i rozpoczęciemeksploatacji urządzenia należy uważnie zapoznać się zzałączon
12.3 Czyszczenie uszczelkidrzwi• Należy regularnie sprawdzaćuszczelkę drzwi. Uszczelka drzwi jestzałożona wokół obramowania komorypiekarnika. Nie woln
one tłuszcz, który gromadzi się naściankach podczas pracy urządzenia.Aby zwiększyć skuteczność procesusamoczyszczenia, należy regularnienagrzewać opró
6. Przymknąć drzwi piekarnika dopołowy, do pierwszej pozycjiotwarcia. Następnie, pociągającdrzwi do siebie, wyjąć je zmocowania.7. Umieścić drzwi na s
A BUpewnić się, że środkowa szyba jestprawidłowo umieszczona w mocowaniu.12.7 Wymiana oświetleniaPołożyć szmatkę na spodzie komoryurządzenia. Zabezpie
Problem Prawdopodobna przyc‐zynaŚrodek zaradczyPiekarnik nie nagrzewasię.Piekarnik jest wyłączony. Włączyć piekarnik.Piekarnik nie nagrzewasię.Nie ust
Problem Prawdopodobna przyc‐zynaŚrodek zaradczyNa wyświetlaczu pojawiasię kod błędu nie wymieni‐ony w tej tabeli.Usterka układu elektrycz‐nego.• Wyłąc
14.1 Zabudowa urządzenia5941657321548min. 55020600min. 5605585891145943555821548min. 5502058959411416573590min. 5605943514.2 Mocowanie urządzenia dosz
15. EFEKTYWNOŚĆ ENERGETYCZNA15.1 Etykieta produktu i informacje zgodnie z normą UE65-66/2014Nazwa dostawcy ElectroluxOznaczenie modelu EOA5750AOXWskaź
wyświetlaczu pokazywana jesttemperatura ciepła resztkowego.• Gdy używana jest funkcja Termoobieg + para, oświetleniewyłącza się po 30 sekundach.Oświet
POLSKI 39
1.2 Ogólne zasady bezpieczeństwa• Instalacji urządzenia i wymiany jego przewoduzasilającego może dokonać wyłącznie osoba oodpowiednich kwalifikacjach.
www.electrolux.com/shop867324110-A-262016
• Zachować ostrożność podczasprzenoszenia urządzenia, ponieważjest ono ciężkie. Należy zawszestosować rękawice ochronne i miećna stopach pełne obuwie.
• Nie obsługiwać urządzenia mokrymirękami lub jeśli ma ono kontakt zwodą.• Nie opierać się o otwarte drzwiurządzenia.• Nie używać urządzenia jakopowie
2.5 Wewnętrzne oświetlenie• Żarówka zwykła lub halogenowazastosowana w tym urządzeniu jestprzeznaczona wyłącznie do urządzeńdomowych. Nie należy używa
4. PANEL STEROWANIA4.1 Sterowanie elektroniczne1 112 3 4 65 7 8 9 10Urządzenie obsługuje się, dotykając pól czujników.PoleczujnikaFunkcja Opis1WŁ. / W
4.2 WyświetlaczB CDEAA. Symbol funkcji piekarnikaB. Numer funkcji/programu piekarnikaC. Wskaźniki funkcji zegara (patrztabela „Funkcje zegara”)D. Wska
Komentarze do niniejszej Instrukcji