Electrolux EOA5551AOK Instrukcja Użytkownika

Przeglądaj online lub pobierz Instrukcja Użytkownika dla Nie Electrolux EOA5551AOK. Electrolux EOA5551AOK Instrukcja obsługi [fr] [it] Instrukcja obsługi

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj

Podsumowanie treści

Strona 1

EOA5551AOXEOA5551AOKEOA5551AOWEEA4545POXEOA5551DOX... ...

Strona 2 - SPIS TREŚCI

6.2 Anulowanie funkcji zegara1.Nacisnąć kilkakrotnie przycisk wyboru, ażzacznie migać wskaźnik żądanej funkcji.2.Nacisnąć i przytrzymać przycisk -.Po

Strona 3 - POLSKI 3

7.2 Wkładanie akcesoriów piekarnikaGłęboka blacha do pieczenia i ruszt piekarnikamają wgłębienia na bocznych krawędziach.Wgłębienia te i kształt prowa

Strona 4 - 2.1 Instalacja

7.4 Jednoczesne wkładanie rusztu i głębokiej blachyUmieścić ruszt na głębokiej blasze. Umieścićruszt wraz z głęboką blachą na prowadnicach te‐leskopow

Strona 5 - 2.3 Konserwacja i czyszczenie

9.3 Pieczenie na jednym poziomie:Pieczenie w formachRodzaj wypieku Funkcja piekar‐nikaPoziom piekarni‐kaTemperatura w°CCzas (min)Kołacz / Brioszka Ter

Strona 6 - 3. OPIS URZĄDZENIA

Rodzaj wypiekuFunkcja piekarni‐kaPoziom piekarni‐kaTemperatura w°CCzas (min)Chleb (żytni):1.Pierwszyetap piecze‐nia.2.Drugi etappieczenia.Pieczenie tr

Strona 7 - 4. PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM

Rodzaj wypiekuFunkcja piekarni‐kaPoziom piekarni‐kaTemperatura w°CCzas (min)Short bread /Ciasteczka ma‐ślane / PaluchyTermoobieg 3 140 20 - 35Short br

Strona 8 - 5. CODZIENNA EKSPLOATACJA

Ciasteczka/small cakes/ciastka/drożdżówki/bułkiRodzaj wypiekuTermoobiegTemperatura w°CCzas (min)Poziom piekarnika2 poziomy 3 poziomyCiasteczka kru‐che

Strona 9 - 6. FUNKCJE ZEGARA

Efekt pieczenia Prawdopodobna przyczyna RozwiązanieCiasto jest zbyt suche.Temperatura piekarnika jestzbyt niska.Przy następnym pieczeniu na‐leży zwięk

Strona 10 - 7. KORZYSTANIE Z AKCESORIÓW

9.7 Pieczenie z funkcją Turbo grillWołowinaRodzaj mięsa IlośćFunkcja pie‐karnikaPoziom pie‐karnikaTemperaturaw °CCzas (min)Mięso duszone 1-1,5 kgPiecz

Strona 11 - POLSKI 11

DziczyznaRodzaj mięsa Ilość Funkcja pie‐karnikaPoziom pie‐karnikaTemperaturaw °CCzas (min)Comber/udziec zaj‐ęczydo 1 kg Pieczenie tra‐dycyjne1230 1)30

Strona 12 - 9. PRZYDATNE RADY I WSKAZÓWKI

SPIS TREŚCI1. INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32. WSKAZÓW

Strona 13 - Rozgrzać wstępnie piekarnik

Grillowana potra‐waPoziom piekarni‐kaTemperaturaCzas (min)1. strona 2. stronaFilet wołowy 3 230 20 - 30 20 - 30Karczek wieprzo‐wy2 210 - 230 30 - 40 3

Strona 14

Rodzaj wypieku Poziom piekarnika Temperatura w °C Czas (min)Pierogi (rosyjska wer‐sja calzone)2180 - 200 1)15 - 251) Rozgrzać wstępnie piekarnik.2) Uż

Strona 15 - POLSKI 15

Owoce jagodowePasteryzacja Temperatura w °CCzas do zagotowania(min)Dalsza pasteryzacjaw temperaturze100°C (min)Truskawki / Jagodyleśne / Maliny / Doj‐

Strona 16

OwoceProdukty prze‐znaczone do su‐szeniaPoziom piekarnikaTemperatura(°C)Czas (godz.)1 poziom 2 poziomyŚliwki 3 1 / 4 60 - 70 8 - 10Morele 3 1 / 4 60 -

Strona 17 - 9.6 Pieczenie mięs

Produkt Temperatura wewnątrz produktu w °CComber sarni 70 - 75Udziec sarni 70 - 75RybaProdukt Temperatura wewnątrz produktu w °CŁosoś 65 - 70Pstrąg 65

Strona 18

10.2 Prowadnice blachDemontaż prowadnic blachW celu wyczyszczenia bocznych ścianek możnawymontować prowadnice blach.1.Odciągnąć przednią część prowadn

Strona 19 - 9.8 Grill

10.4 Czyszczenie drzwi piekarnikaDemontaż drzwi i szybDrzwi piekarnika i wewnętrzne szyby można wy‐montować w celu ich wyczyszczenia. Liczbaszyb różni

Strona 20 - 9.9 Pizza

11. CO ZROBIĆ, GDY…OSTRZEŻENIE!Zapoznać się z rozdziałem „Informacjedotyczące bezpieczeństwa”.Problem Prawdopodobna przyczyna RozwiązanieUrządzenie ni

Strona 21 - 9.10 Rozmrażanie

13. OCHRONA ŚRODOWISKAMateriały oznaczone symbolem należypoddać utylizacji. Opakowanie urządzeniawłożyć do odpowiedniego pojemnika w celuprzeprowadze

Strona 23 - POLSKI 23

1. INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWAPrzed instalacją i rozpoczęciem eksploatacji urządzenia należy do‐kładnie przeczytać dołączoną instrukcję obsług

Strona 26 - Montaż drzwi i szyb

www.electrolux.com/shop892948643-C-252012

Strona 27 - 12. DANE TECHNICZNE

• Przed przystąpieniem do konserwacji urządzenia należy odłą‐czyć je od zasilania.• Do czyszczenia szyb w drzwiach nie należy używać ściernychśrodków

Strona 28 - 13. OCHRONA ŚRODOWISKA

• Przy odłączaniu urządzenia nie ciągnąć zaprzewód zasilający. Zawsze ciągnąć za wtycz‐kę.• Konieczne jest zastosowanie odpowiednichwyłączników obwodu

Strona 29 - POLSKI 29

myjek do szorowania, rozpuszczalników animetalowych przedmiotów.• W przypadku stosowania aerozolu do piekar‐ników należy przestrzegać wskazówek doty‐c

Strona 30

Blacha do pieczenia ciastaDo pieczenia ciast i ciastek.Blacha do pieczenia/opiekania mięsaDo pieczenia mięsa lub ciasta oraz do zbieraniaskapującego t

Strona 31 - POLSKI 31

5. CODZIENNA EKSPLOATACJAOSTRZEŻENIE!Zapoznać się z rozdziałem „Informacjedotyczące bezpieczeństwa”.Aby użyć urządzenia, należy nacisnąć pokrętłosteru

Strona 32 - 892948643-C-252012

5.3 Sterowanie elektronicznehr min1 2 3 45671Kontrolki funkcji2Wyświetlacz zegara3Wskaźnik funkcji4Wskaźnik czujki temperatury5Przycisk +6Przycisk wyb

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag