Electrolux EOA5551AAX Instrukcja Użytkownika

Przeglądaj online lub pobierz Instrukcja Użytkownika dla Nie Electrolux EOA5551AAX. Electrolux EOA5551AAX Instrukcja obsługi [en] Instrukcja obsługi

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj

Podsumowanie treści

Strona 1 - EOA5551AA

EOA5551AAPL Piekarnik Instrukcja obsługi

Strona 2 - OBSŁUGA KLIENTA

Funkcja piekarnika ZastosowaniePizza Do pieczenia na jednym poziomie dań wymagają‐cych intensywnego przyrumienienia i kruchego spo‐du. Ustawić tempera

Strona 3 - POLSKI 3

6. FUNKCJE ZEGARA6.1 Tabela funkcji zegaraFunkcja zegara ZastosowanieAktualny czas Ustawianie, zmienianie lub sprawdzanie aktualnego cza‐su.Minutnik U

Strona 4 - 2.1 Instalacja

Do ustawienia są dwie wartościtemperatur:• Temperatura piekarnika. Patrz tabelapieczenia mięsa.• Temperatura wewnątrz produktu.Patrz tabela dla termos

Strona 5 - 2.3 Przeznaczenie

Wsunąć głęboką blachę międzyprowadnice blachy, a ruszt międzyprowadnice powyżej.• Wszystkie akcesoriamają na górnej stronieprawej i lewej krawędziniew

Strona 6 - 2.5 Wewnętrzne oświetlenie

8. DODATKOWE FUNKCJE8.1 Wentylator chłodzącyPodczas pracy urządzenia wentylatorchłodzący włącza się automatycznie, abyutrzymać powierzchnie urządzenia

Strona 7 - 3. OPIS URZĄDZENIA

9. WSKAZÓWKI I PORADYOSTRZEŻENIE!Patrz rozdział dotyczącybezpieczeństwa.Temperatury i czasypieczenia podane wtabelach mają wyłączniecharakter orientac

Strona 8 - 4. PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM

Efekt pieczenia Prawdopodobna przyc‐zynaRozwiązanieCiasto zapada się, robi sięzakalcowate, wycieka zniego woda.Do ciasta wlano zbyt dużowody.Użyć mnie

Strona 9 - 5. CODZIENNA EKSPLOATACJA

Produkt Funkcja Temperatura(°C)Czas (min) Poziom pie‐karnikaSpód placka –ciasto ukręcaneTermoobieg 150 - 170 20 - 25 2Apple pie /Szarlotka (2formy, Ø

Strona 10 - 5.5 Przyciski

Produkt Funkcja Temperatura(°C)Czas (min) Poziom pie‐karnikaTarty owocowe(na cieściedrożdżowym /ukręcanym)2)Termoobieg 150 35 - 55 3Tarty owocowe(na c

Strona 11 - 7. KORZYSTANIE Z AKCESORIÓW

Produkt Funkcja Temperatura(°C)Czas (min) Poziom pie‐karnikaCiasteczka zciasta franc.Termoobieg170 - 1801)20 - 30 3Bułki Termoobieg1601)10 - 25 3Bułki

Strona 12 - 7.2 Wkładanie akcesoriów

SPIS TREŚCI1. INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA... 32. WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA...

Strona 13 - 7.3 Prowadnice teleskopowe –

Ciasta / ciastka / chleb na blachach do pieczeniaProdukt Temperatura(°C)Czas (min) Poziom piekarnika2 pozycje 3 pozycjePtysie z kre‐mem / Eklery160 -

Strona 14 - 8. DODATKOWE FUNKCJE

Produkt Temperatura (°C) Czas (min) Poziom piekarnikaPizza (z dużą ilo‐ścią dodatków)180 - 200 20 - 30 2Tarty 180 - 200 40 - 55 1Tarta szpinakowa 160

Strona 15 - 9. WSKAZÓWKI I PORADY

9.9 Tabele pieczenia mięsWołowinaProdukt Ilość Funkcja Tempera‐tura (°C)Czas (min) PoziompiekarnikaMięso duszone 1 - 1,5 kg Górna/dolnagrzałka230 120

Strona 16

JagnięcinaProdukt Ilość (kg) Funkcja Tempera‐tura (°C)Poziom pie‐karnikaCzas (min) Poziom pie‐karnikaUdziec jag‐nięcy / Piec‐zeń jagnięca1 - 1.5 Turbo

Strona 17 - POLSKI 17

9.10 Grill• Funkcji grilla należy zawsze używaćprzy maksymalnym ustawieniutemperatury.• Ruszt należy umieścić na poziomiepiekarnika zalecanym w tabeli

Strona 18

Produkt Temperatura (°C) Czas (min) Poziom piekarnikaPizza mrożona 200 - 220 15 - 25 2Pizza Americanmrożona190 - 210 20 - 25 2Pizza chłodna 210 - 230

Strona 19 - 9.6 Pieczenie na kilku

• Nie przykrywać potrawy miską anitalerzem, ponieważ może to wydłużyćczas rozmrażania.Produkt Ilość Czas rozm‐rażania(min)Dalszy czasrozmraża‐nia (min

Strona 20 - 9.7 Pizza

Owoce pestkoweProdukt Temperatura (°C) Czas do zagoto‐wania (min)Dalsze gotowaniew temperaturze100°C (min)Gruszki / Pigwy /Śliwki160 - 170 35 - 45 10

Strona 21 - 9.8 Pieczenie mięs

Produkt Temperatura(°C)Czas (godz.) Poziom piekarnika1 pozycja 2 pozycjeGruszki 60 - 70 6 - 9 3 1 / 49.15 Tabela temperatur dla termosondyWołowinaProd

Strona 22 - 9.9 Tabele pieczenia mięs

Produkt Temperatura wewnątrz produktu (°C)Udziec sarni 70 - 75RybyProdukt Temperatura wewnątrz produktu (°C)Łosoś 65 - 70Pstrąg 65 - 7010. KONSERWACJA

Strona 23 - Rozgrzać wstępnie piekarnik

1. INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWAPrzed instalacją i rozpoczęciem eksploatacji urządzenianależy uważnie zapoznać się z załączoną instrukcjąobsłu

Strona 24 - 9.11 Potrawy mrożone

10.3 Czyszczenie katalityczneUWAGA!Nie czyścić powłokikatalitycznej środkami doczyszczenia piekarników waerozolu, ściernymiśrodkami czyszczącymi,środk

Strona 25 - 9.12 Rozmrażanie

9. Umyć szybę wodą z dodatkiemmydła. Ostrożnie wytrzeć szybę dosucha.Po umyciu należy najpierw włożyćwewnętrzne szyby a następniezamontować drzwi. Wyk

Strona 26 - 9.13 Pasteryzowanie – Grzałka

Problem Prawdopodobna przyc‐zynaRozwiązaniePiekarnik nie nagrzewasię.Zadziałał bezpiecznik. Sprawdzić, czy przyczynąnieprawidłowego działaniajest bezp

Strona 27 - 9.14 Suszenie – Termoobieg

13. EFEKTYWNOŚĆ ENERGETYCZNA13.1 Etykieta produktu i informacje zgodnie z normą UE65-66/2014Nazwa dostawcy ElectroluxOznaczenie modeluEOA5551AAKEOA555

Strona 28

14. OCHRONA ŚRODOWISKAMateriały oznaczone symbolem należy poddać utylizacji. Opakowanieurządzenia włożyć do odpowiedniegopojemnika w celu przeprowadze

Strona 30 - 10.4 Zdejmowanie i zakładanie

www.electrolux.com/shop867303756-B-232015

Strona 31 - 11. ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW

1.2 Ogólne zasady bezpieczeństwa• Instalacji urządzenia i wymiany jego przewoduzasilającego może dokonać wyłącznie osoba oodpowiednich kwalifikacjach.

Strona 32 - 12. DANE TECHNICZNE

jest ono ciężkie. Zawsze używaćrękawic ochronnych.• Nigdy nie ciągnąć urządzenia zauchwyt.• Zachować minimalne odstępy odinnych urządzeń i mebli.• Nal

Strona 33 - 13. EFEKTYWNOŚĆ ENERGETYCZNA

• Nie używać urządzenia jakopowierzchni roboczej ani miejsca doprzechowywania przedmiotów.• Należy ostrożnie otwierać drzwiurządzenia. Stosowanie skła

Strona 34 - 14. OCHRONA ŚRODOWISKA

przeznaczona wyłącznie do urządzeńdomowych. Nie należy używać jej dooświetlania pomieszczeń.OSTRZEŻENIE!Niebezpieczeństwoporażenia prądem.• Przed przy

Strona 35 - POLSKI 35

Blacha do pieczenia ciastaDo pieczenia ciast i ciastek.Głęboka blachaDo pieczenia mięsa lub ciasta oraz dozbierania skapującego tłuszczu.TermosondaDo

Strona 36 - 867303756-B-232015

4.3 Zmiana ustawienia czasuUstawienia aktualnegoczasu nie można zmienić,gdy działa funkcja Czas lub Koniec .Nacisnąć kilkakrotnie , aż nawyświetlacz

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag