Electrolux EN3488MOH Instrukcja Użytkownika Strona 31

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 48
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 30
Proces zamrażania trwa 24 godziny: w
tym czasie nie wolno wkładać kolejnej
partii żywności przeznaczonej do
zamrożenia.
Po zakończeniu procesu zamrażania
należy powrócić do żądanej temperatury
(patrz „Funkcja FastFreeze”).
W takim przypadku
temperatura w komorze
chłodziarki może spaść
poniżej 0°C. Jeśli tak się
stanie, należy ponownie
ustawić wyższą temperaturę.
5.5 Rozmrażanie
Głęboko zamrożoną żywność lub
mrożonki przed użyciem należy
rozmrozić w komorze chłodziarki lub w
temperaturze pokojowej, zależnie od
dostępnego czasu rozmrażania.
Małe kawałki można gotować w stanie
zamrożonym, od razu po wyjęciu z
zamrażarki. W takim przypadku
gotowanie potrwa dłużej.
5.6 Wskaźnik temperatury
To urządzenie jest w
sprzedaży we Francji.
Zgodnie z prawem tego
kraju w dolnej części komory
chłodziarki powinna
znajdować się specjalna
naklejka (patrz rysunek)
wskazująca jej
najchłodniejszą strefę.
5.7 Zmiana położenia półek
Ściany komory chłodziarki wyposażono
w kilka prowadnic umożliwiających
umieszczenie szklanych półek zgodnie z
aktualnymi potrzebami.
UWAGA!
Nie wolno wyjmować
szklanej półki znad szuflady
FreshZone, ponieważ jej
obecność zapewnia
odpowiedni obieg powietrza.
5.8 Półka na butelki
Układać butelki (szyjkami do przodu) na
odpowiednio ustawionej półce.
Należy wkładać jedynie
zamknięte butelki.
5.9 Chłodzenie powietrza
Rozwiązanie techniczne TwinTech
umożliwia szybkie schładzanie żywności
i zapewnia bardziej równomierną
temperaturę w komorze.
To rozwiązanie umożliwia szybkie
schładzanie żywności i zapewnia
POLSKI 31
Przeglądanie stron 30
1 2 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... 47 48

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag