Electrolux EKC6450AOW Instrukcja Użytkownika Strona 25

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 40
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 24
Wegetariańskie
Produkt Temperatura
(°C)
Czas (min) Poziom pie‐
karnika
Mieszanka warzywna w wo‐
reczku 400 g
180 25 - 35 3
Omlet 200 20 - 30 3
Warzywa na blasze 700 g 180 25 - 35 3
10.7 Pieczenie mięs
Używać tylko żaroodpornych naczyń do
pieczenia.
Duże kawałki mięsa można piec
bezpośrednio na blasze lub na ruszcie
umieszczonym nad blachą.
Wlać trochę wody do blachy, aby
zapobiec przypalaniu się soków lub
tłuszczu.
Mięso z chrupiącą skórką można
uzyskać, piekąc je w brytfannie bez
przykrycia.
Obrócić pieczeń po 1/2 - 2/3 czasu
pieczenia.
Aby mięso było bardziej soczyste:
chude mięsa należy piec w brytfannie
pod przykryciem lub w rękawie do
pieczenia.
piec mięso i ryby w większych
kawałkach (1 kg i więcej).
polać kilkakrotnie większe kawałki
mięsa i drobiu własnym sosem
podczas pieczenia.
10.8 Pieczenie tradycyjne
Wołowina
Produkt Ilość Temperatura
(°C)
Czas (min) Poziom
piekarni‐
ka
Mięso duszone 1 - 1,5 kg 200 - 230 105 - 150 1
Pieczeń wołowa lub fi‐
let: lekko wypieczone
na każdy cm
grubości
230 - 250
1)
6 - 8 1
Pieczeń wołowa lub fi‐
let: średnio wypieczo‐
ne
na każdy cm
grubości
220 - 230 8 - 10 1
Pieczeń wołowa lub fi‐
let: dobrze wypieczone
na każdy cm
grubości
200 - 220 10 - 12 1
1)
Rozgrzać wstępnie piekarnik.
Wieprzowina
Produkt Ilość Temperatura
(°C)
Czas (min) Poziom
piekarni‐
ka
Łopatka, karkówka,
szynka
1 - 1,5 kg 210 - 220 90 - 120 1
POLSKI 25
Przeglądanie stron 24
1 2 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 39 40

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag