Electrolux EEB8585POX Instrukcja Użytkownika

Przeglądaj online lub pobierz Instrukcja Użytkownika dla Nie Electrolux EEB8585POX. Electrolux EEB8585POX Instrukcja obsługi [nl] Instrukcja obsługi

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 48
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 0
EEB8585PO
EOB8851AA
EOB8851AO
.......................................................... .......................................................
PL PIEKARNIK PAROWY INSTRUKCJA OBSŁUGI
Przeglądanie stron 0
1 2 3 4 5 6 ... 47 48

Podsumowanie treści

Strona 1 - EOB8851AO

EEB8585POEOB8851AAEOB8851AO... ...PL PIEKAR

Strona 2 - OBSŁUGA KLIENTA

Symbol FunkcjaWskaźnik szybkiegogrzaniaFunkcja jest włączona. Zapewnia ona krótszy czas na‐grzewania.Automatyka wagowa System automatycznego ważenia j

Strona 3 - POLSKI 3

Symbol Podmenu ZastosowaniePieczenie+utrzym. temp.Gdy opcja jest WŁĄCZONA, można włączyćtę funkcję przy włączaniu funkcji pieczenia.Wydłużenie czasu W

Strona 4 - 2.1 Instalacja

Funkcja pieczenia ZastosowaniePieczenie ekonomiczne Funkcje EKO umożliwiają zmniejszenie zużyciaenergii podczas pieczenia. Konieczne jest uprzed‐nie u

Strona 5 - Pieczenie parowe

Funkcja pieczenia ZastosowaniePasteryzowanie Do pasteryzowania przetworów z warzyw, np. pikli.Suszenie Do suszenia pokrojonych owoców (np. jabłek, śli

Strona 6 - 3. OPIS URZĄDZENIA

30 minut lub konieczne jest użycie funkcjizegara ( Czas , Koniec ).– Gdy urządzenie jest wyłączone, ciepłoresztkowe można wykorzystać do podtrzy‐mywan

Strona 7 - 3.1 Akcesoria

Gdy funkcja zakończy działanie, zostanie wyemi‐towany sygnał dźwiękowy.W przypadku zmiany funkcji pieczenia funkcjaPieczenie+utrzym. temp. pozostaje n

Strona 8 - 5. PANEL STEROWANIA

2.Wybrać menu Gotowanie wspomagane .Nacisnąć OK, aby potwierdzić wybór.3.Wybrać kategorię i potrawę. Nacisnąć OK,aby potwierdzić wybór.4.Wybrać opcję

Strona 9 - POLSKI 9

Podczas pieczenia czujka temperaturymusi pozostawać w mięsie, a jej wtycz‐ka musi być podłączona do gniazda wurządzeniu.6.Gdy mięso osiągnie ustawioną

Strona 10 - 6. CODZIENNA EKSPLOATACJA

Umieścić ruszt na prowadnicach teleskopowychw taki sposób, aby jego nóżki były skierowane wdół.Wysoka krawędź wokół rusztu stanowispecjalne zabezpiecz

Strona 11 - 6.3 Funkcje pieczenia

Włączanie funkcji Blokada panelu :1.Włączyć urządzenie.2.Ustawić funkcję pieczenia lub wybrać żąda‐ne ustawienie.3.Nacisnąć kilkakrotnie , aż na wyś

Strona 12

SPIS TREŚCI1. INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32. WSKAZÓW

Strona 13 - POLSKI 13

10.7 Mechaniczna blokada drzwiMechaniczna blokada drzwi jest wyłączona wchwili zakupu urządzenia.Włączanie blokady drzwi: Pociągnąć blokadędrzwi do pr

Strona 14 - 7. FUNKCJE ZEGARA

11. PRZYDATNE RADY I WSKAZÓWKI11.1 Wewnętrzna strona drzwiW niektórych modelach po wewnętrznej stroniedrzwi urządzenia znajdują się:• Numery poziomów

Strona 15 - 8. PROGRAMY AUTOMATYCZNE

11.5 Gotow. parowe + nawiew/Pieczenie parowe ekoOSTRZEŻENIE!Nie otwierać drzwi urządzenia, gdyfunkcja jest włączona. Występuje zagro‐żenie poparzeniem

Strona 16 - 9. KORZYSTANIE Z AKCESORIÓW

ProduktPoziom umie‐szczenia potra‐wyTemperatura(ºC)Woda w szufladziena wodę (ml)Czas1)(min)Białe szparagi 2 96 600 35 - 45Szpinak 2 96 350 15Nadziewan

Strona 17 - POLSKI 17

ProduktPoziom piekar‐nikaTemperatura (ºC)Woda w szufla‐dzie na wodę (ml)Czas1)(min)Łosoś, filety 2 85 500 25 - 35Pstrąg potokowy,ok. 1000 g2 85 600 40

Strona 18 - 10. DODATKOWE FUNKCJE

• Umieścić przygotowane warzywa i dodatki wodpowiednich naczyniach i umieścić je w pie‐karniku wraz z podpieczonym mięsem.• Zmniejszyć temperaturę w p

Strona 19 - 10.6 Wentylator chłodzący

Rodzaj potrawyPieczenie parowe (50/50) (ilość wody: około 300 ml)Poziom umie‐szczenia potrawyTemperatura (°C) Czas (min)Dania na jednym talerzu 2 85 2

Strona 20

• W przypadku pieczenia ciast na więcej niżjednym poziomie można wydłużyć czas pie‐czenia o 10–15 minut.• Ciasta i ciastka na różnych poziomach nie za

Strona 21 - 11.3 Gotowanie na parze

Rodzaj wypieku Funkcja piekar‐nikaPoziom piekarni‐kaTemperatura(°C)Czas (min)Fatless spongecake / BiszkoptniskokalorycznyTermoobieg 2 140 - 150 35 - 5

Strona 22 - Pieczenie parowe eko

Rodzaj wypiekuFunkcja piekarni‐kaPoziom piekarni‐kaTemperatura(°C)Czas (min)Maślane ciastomigdałowe /Ciastka cukrowePieczenie trady‐cyjne3190 - 210 1)

Strona 23 - POLSKI 23

1. INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWAPrzed instalacją i rozpoczęciem eksploatacji urządzenia należy do‐kładnie przeczytać dołączoną instrukcję obsług

Strona 24

Rodzaj wypiekuFunkcja piekarni‐kaPoziom piekarni‐kaTemperatura(°C)Czas (min)Ciasteczka zciasta francu‐skiegoTermoobieg 3170 - 1801)20 - 30Bułki Termoo

Strona 25 - Odgrzewanie

Rodzaj potrawy Poziom umie‐szczenia potra‐wyTemperatura (°C) Czas (min)Dania słodkie 2 180 - 200 45 - 60Kołacz lub babka drożdżowa 1 160 - 170 50 - 70

Strona 26 - 11.9 Pieczenie ciast

Rodzaj wypiekuTermoobiegTemperatura(°C)Czas (min)Poziom piekarnika2 poziomy pie‐karnika3 poziomy pie‐karnikaCiasteczka zciasta francu‐skiego1 / 4 -170

Strona 27 - POLSKI 27

Rodzaj produktu Poziom piekarnika Temperatura (°C) Czas (min)Tarta szwajcarska 1 170 - 190 45 - 55Ciasto z jabłkami,przykryte1 150 - 170 50 - 60Zapiek

Strona 28

Rodzaj mięsa IlośćFunkcja pie‐karnikaPoziom pie‐karnikaTemperaturaw °CCzas (min)Pieczeń wołowalub filet: dobrzewypieczonena każdy cmgrubościTurbo gril

Strona 29 - POLSKI 29

DróbRodzaj mięsa Ilość Funkcja pie‐karnikaPoziom pie‐karnikaTemperaturaw °CCzas (min)Kawałki dro‐biupo 200-250 g Turbo grill 1 200 - 220 30 - 50Połówk

Strona 30

Szybki grillGrillowana potrawa Poziom piekarnikaCzas (min)1. strona 2. stronaBurgers / Hamburgery 4 8 - 10 6 - 8Filet wieprzowy 4 10 - 12 6 - 10Kiełba

Strona 31 - Rozgrzać wstępnie piekarnik

Rodzaj pieczonejpotrawyFunkcje piekarni‐kaPoziom umie‐szczenia potrawyTemperatura(°C)Czas (min)Frytki1) (300-600g)Pieczenie trady‐cyjne lub Turbogrill

Strona 32 - 11.14 Pizza

Owoce jagodowePasteryzacja Temperatura w °CCzas do zagotowania(min)Dalsza pasteryzacjaw temperaturze100°C (min)Truskawki/jagody leś‐ne/maliny/dojrzały

Strona 33 - 11.15 Pieczenie mięs

OwoceProdukty prze‐znaczone do su‐szeniaPoziom piekarnikaTemperatura(°C)Czas (godz.)1 poziom 2 poziomyŚliwki 3 1 / 4 60 - 70 8 - 10Morele 3 1 / 4 60 -

Strona 34

jmowania i wkładania akcesoriów lub naczyń należy zawszeużywać rękawic kuchennych.• Nie czyścić urządzenia za pomocą myjek parowych.• Przed przystąpie

Strona 35 - 11.17 Grill

Produkt Temperatura wewnątrz produktu w °CGicz cielęca 85 - 90Baranina/jagnięcinaProdukt Temperatura wewnątrz produktu w °CUdziec barani 80 - 85Comber

Strona 36 - 11.18 Produkty gotowe

5.Przetrzeć urządzenie miękką szmatką. Usu‐nąć pozostałość wody z generatora pary.6.Drzwi urządzenia pozostawić otwarte przezokoło 1 godz. Poczekać, a

Strona 37 - 11.20 Pasteryzowanie

6.Zamontować prowadnicę blach po lewejstronie.12.5 Czyszczenie drzwi piekarnikaDemontaż drzwi i szybDrzwi piekarnika i wewnętrzne szyby można wy‐monto

Strona 38 - 11.21 Suszenie

13. CO ZROBIĆ, GDY…OSTRZEŻENIE!Patrz rozdział dotyczący bezpieczeń‐stwa.Problem Prawdopodobna przyczyna Środek zaradczyUrządzenie nie nagrze‐wa się.Ur

Strona 39 - 11.22 Chleb

15. OCHRONA ŚRODOWISKAMateriały oznaczone symbolem należypoddać utylizacji. Opakowanie urządzeniawłożyć do odpowiedniego pojemnika w celuprzeprowadze

Strona 41 - 12.4 Oświetlenie

46www.electrolux.com

Strona 43 - 14. DANE TECHNICZNE

www.electrolux.com/shop892960075-B-112013

Strona 44 - 15. OCHRONA ŚRODOWISKA

zlecić przedstawicielowi serwisu lub wykwalifi‐kowanemu elektrykowi.• Przewody zasilające nie mogą dotykać drzwiurządzenia, zwłaszcza gdy drzwi są moc

Strona 45 - POLSKI 45

2.3 Konserwacja i czyszczenieOSTRZEŻENIE!Występuje zagrożenie odniesieniem ob‐rażeń, pożarem lub uszkodzeniem urzą‐dzenia.• Przed przystąpieniem do ko

Strona 46

3.1 AkcesoriaRusztDo ustawiania naczyń, foremek do ciast oraz dopieczenia mięs.Blacha do pieczenia ciastaDo pieczenia ciast i ciastek.Blacha do piecze

Strona 47 - POLSKI 47

4. PRZED PIERWSZYM UŻYCIEMOSTRZEŻENIE!Patrz rozdział dotyczący bezpieczeń‐stwa.4.1 Czyszczenie wstępne• Wyjąć wszystkie akcesoria z urządzenia.• Przed

Strona 48 - 892960075-B-112013

NumerPole czuj‐nikaFunkcja Uwagi4Wybór temperatury Ustawianie temperatury lub wyświetlanieaktualnej temperatury w urządzeniu. Abywłączyć lub wyłączyć

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag