Electrolux EEB4433POX Instrukcja Użytkownika

Przeglądaj online lub pobierz Instrukcja Użytkownika dla Nie Electrolux EEB4433POX. Electrolux EEB4433POX Instrukcja obsługi Instrukcja obsługi

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj

Podsumowanie treści

Strona 1 - EOB5450AOX

EEB4433POXEOB5450AOXPL PIEKARNIK INSTRUKCJA OBSŁUGI

Strona 2 - OBSŁUGA KLIENTA

Funkcja piekarnika ZastosowanieGrzałka dolna Do pieczenia ciast na kruchym spodzie oraz do pas‐teryzowania żywności.Rozmrażanie Do rozmrażania potraw.

Strona 3 - POLSKI 3

Funkcja zegara ZastosowanieCzas trwania Ustawianie czasu pieczenia w piekarniku.Koniec Ustawianie godziny, o której powinno nastąpić wyłączeniepiekarn

Strona 4 - 2.1 Instalacja

Wsunąć głęboką blachę międzyprowadnice jednego z poziomówumieszczania potraw.Ruszt wraz z głęboką blachą:Wsunąć głęboką blachę międzyprowadnice blachy

Strona 5 - 2.3 Przeznaczenie

8. DODATKOWE FUNKCJE8.1 Wentylator chłodzącyPodczas pracy urządzenia wentylatorchłodzący włącza się automatycznie, abyutrzymać powierzchnie urządzenia

Strona 6 - 2.6 Utylizacja

9. WSKAZÓWKI I PORADYOSTRZEŻENIE!Patrz rozdział dotyczącybezpieczeństwa.Temperatury i czasypieczenia podane wtabelach mają wyłączniecharakter orientac

Strona 7 - 3. OPIS URZĄDZENIA

Efekt pieczenia Prawdopodobna przyc‐zynaRozwiązanieCiasto zapada się, robi sięzakalcowate, wycieka zniego woda.Do ciasta wlano zbyt dużowody.Użyć mnie

Strona 8 - 5. CODZIENNA EKSPLOATACJA

Produkt Funkcja Temperatura(°C)Czas (min) Poziom pie‐karnikaSpód placka –ciasto ukręcaneTermoobieg 150 - 170 20 - 25 2Apple pie /Szarlotka (2formy, Ø

Strona 9 - 5.3 Funkcje piekarnika

Produkt Funkcja Temperatura(°C)Czas (min) Poziom pie‐karnikaTarty owocowe(na cieściedrożdżowym /biszkopto‐wym)2)Termoobieg 150 35 - 55 3Tarty owocowe(

Strona 10 - 6. FUNKCJE ZEGARA

Produkt Funkcja Temperatura(°C)Czas (min) Poziom pie‐karnikaCiasteczka zciasta drożdżo‐wegoTermoobieg 150 - 160 20 - 40 3Ciasteczka zciasta francus‐ki

Strona 11 - 7. KORZYSTANIE Z AKCESORIÓW

9.6 Pieczenie na kilkupoziomachUżyć funkcji Termoobieg.Ciasta / ciastka / chleb na blachach do pieczeniaProdukt Temperatura(°C)Czas (min) Poziom pieka

Strona 12 - 7.2 Prowadnice teleskopowe –

SPIS TREŚCI1. INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA...32. WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA...

Strona 13 - 8. DODATKOWE FUNKCJE

9.7 PizzaProdukt Temperatura (°C) Czas (min) Poziom piekarnikaPizza (na cienkimcieście)200 - 2301)2)15 - 20 2Pizza (z dużą ilo‐ścią dodatków)180 - 200

Strona 14 - 9. WSKAZÓWKI I PORADY

9.9 Tabele pieczenia mięsWołowinaProdukt Ilość Funkcja Tempera‐tura (°C)Czas (min) PoziompiekarnikaMięso duszone 1 - 1,5 kg Pieczenietradycyjne230 120

Strona 15 - POLSKI 15

JagnięcinaProdukt Ilość (kg) Funkcja Tempera‐tura (°C)Poziom pie‐karnikaCzas (min) Poziom pie‐karnikaUdziec jag‐nięcy / Piec‐zeń jagnięca1 - 1.5 Turbo

Strona 16

9.10 Grill• Funkcji grilla należy zawsze używaćprzy maksymalnym ustawieniutemperatury.• Ruszt należy umieścić na poziomiepiekarnika zalecanym w tabeli

Strona 17 - POLSKI 17

Produkt Temperatura (°C) Czas (min) Poziom piekarnikaPizza mrożona 200 - 220 15 - 25 2Pizza Americanmrożona190 - 210 20 - 25 2Pizza chłodna 210 - 230

Strona 18 - 9.5 Wypieki i zapiekanki

• Nie przykrywać potrawy miską anitalerzem, ponieważ może to wydłużyćczas rozmrażania.Produkt Ilość Czas rozm‐rażania(min)Dalszy czasrozmraża‐nia (min

Strona 19 - 9.6 Pieczenie na kilku

Owoce pestkoweProdukt Temperatura (°C) Czas do zagoto‐wania (min)Dalsze gotowaniew temperaturze100°C (min)Gruszki/pigwy/śliwki 160 - 170 35 - 45 10 -

Strona 20 - 9.8 Pieczenie mięs

10. KONSERWACJA I CZYSZCZENIEOSTRZEŻENIE!Patrz rozdział dotyczącybezpieczeństwa.10.1 Uwagi dotycząceczyszczenia• Przód urządzenia należy myć miękkąści

Strona 21 - 9.9 Tabele pieczenia mięs

Grzałka odchyli się w dół.3. Wyczyścić górną ściankę piekarnika.4. Zamontować grzałkę w odwrotnejkolejności.Zamontować grzałkęprawidłowo nad wspornika

Strona 22 - Rozgrzać wstępnie piekarnik

10.5 Wymiana oświetleniaPołożyć szmatkę na spodzie komoryurządzenia. Zabezpieczy ona kloszoświetlenia i komorę urządzenia przeduszkodzeniem.OSTRZEŻENI

Strona 23 - 9.11 Potrawy mrożone

1. INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWAPrzed instalacją i rozpoczęciem eksploatacji urządzenianależy uważnie zapoznać się z załączoną instrukcjąobsłu

Strona 24 - 9.12 Rozmrażanie

Problem Prawdopodobna przyc‐zynaRozwiązanieNie działa oświetlenie. Żarówka jest przepalona. Wymienić żarówkę.Na potrawach i w komorzepiekarnika osiada

Strona 25 - 9.13 Pasteryzowanie – grzałka

Zużycie energii przy standardowym obciążeniu wtrybie typowym0.99 kWh/cyklZużycie energii przy standardowym obciążeniu wtrybie z termoobiegiem0.88 kWh/

Strona 26 - 9.14 Suszenie – Termoobieg

www.electrolux.com/shop867303855-A-312014

Strona 27 - 10. KONSERWACJA I CZYSZCZENIE

1.2 Ogólne zasady bezpieczeństwa• Instalacji urządzenia i wymiany jego przewoduzasilającego może dokonać wyłącznie osoba oodpowiednich kwalifikacjach.

Strona 28 - 10.4 Zdejmowanie i zakładanie

nim spełniały odpowiednie wymogibezpieczeństwa.• Boki urządzenia powinny sąsiadowaćz urządzeniami lub meblami o tejsamej wysokości.2.2 Podłączenie do

Strona 29 - 11. ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW

• Podczas otwierania drzwi urządzenianie wolno zbliżać do niego iskrzącychprzedmiotów ani otwartego płomienia.• Nie umieszczać w urządzeniu, na nimani

Strona 30 - 13. EFEKTYWNOŚĆ ENERGETYCZNA

• Odłączyć urządzenie od źródłazasilania.• Odciąć i wyrzucić przewód zasilający.• Wymontować zatrzask drzwi, abyuniemożliwić zamknięcie się dzieci lub

Strona 31 - 14. OCHRONA ŚRODOWISKA

4. PRZED PIERWSZYM UŻYCIEMOSTRZEŻENIE!Patrz rozdział dotyczącybezpieczeństwa.4.1 Czyszczenie wstępneWyjąć z urządzenia wszystkie akcesoria iprowadnice

Strona 32 - 867303855-A-312014

5.2 Włączanie i wyłączanieurządzeniaW zależności od modeluna urządzeniu mogąznajdować się symboleprzy pokrętłach, wskaźnikilub kontrolki:• Wskaźnik wł

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag