Electrolux EOB6687XELUXSPAI Instrukcja Użytkownika Strona 35

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 52
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 34
35
Grillowanie
Do grillowania nale¿y wybraæ funkcjê piekarnika grill na podczerwieñ ¸ lub grill
powierzchniowy na podczerwieñ º oraz ustawienie temperatury.
1 Uwaga: grillowaæ wolno tylko przy zamkniêtych drzwiczkach piekarnika.
3 Pusty piekarnik z funkcjami grillowania rozgrzewaæ zawsze przez 5 minut!
Naczynia do grillowania
Do grillowania u¿ywaæ rusztu i blachy uniwersalnej.
Prowadnica
W przypadku grillowania p³askich artyku³ów korzystaæ z poziomu czwartego
od do³u.
Wskazówka dotycz¹ca tabeli grillowania
Sugerowany czas grillowania jest wartoœci¹ orientacyjn¹ i zale¿y od rodzaju i
jakoœci miêsa czy ryb.
Grillowanie jest zalecane zw³aszcza w przypadku p³askich kawa³ków miêsa czy
ryb.
Grillowane artyku³y obróciæ po up³ywie ok. po³owy czasu grillowania.
Grill na podczerwieñ
Produkt Funkcja
Tempe-
ratura
w °C
Blacha
uniwer-
salna
Ruszt
grilla
Czas
grillowania
wminutach
Poziomy
uk³adania
¿ywnoœci
1.
Strona
2.
Strona
4-8 kotletów
wieprzowych
Podczer-
wieñ
Grill
powierzch-
niowy
275 1 4 15 10
2-4 kotlety
wieprzowe
Grill na
podczerwieñ
275 1 4 12 12
marynowane
steki
wieprzowe
Podczer-
wieñ
Grill
powierzch-
niowy
275 1 4 12 12
Przeglądanie stron 34
1 2 ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... 51 52

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag