Electrolux AFP850 Instrukcja Użytkownika Strona 178

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 348
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 177
o
178
Przepis podstawowy na ciasto
kruche
3
Wymagane akcesoria:·
Miska uniwersalna z no¿em
plastikowym
0 Dodaæ m¹kê, proszek do pieczenia,
sól, cukier do miski uniwersalnej.
Pokroiæ na kawa³ki zimne mas³o i
dodaæ.
0 Mieszaæ na stopniu 3 – 4 przez
oko³o 1 minutê, dodaæ jajko i zimn¹
wodê przez otwór wrzutowy oraz
dalej mieszaæ do momentu, a¿ z
ciasta wokó³ no¿a utworzy siê kulka.
0 Ciasto wyj¹æ z miski i jeszcze raz
ugnieœæ je rêcznie.
0 Przed dalsz¹ obróbk¹ ciasto w³o¿yæ
na oko³o 30 minut do lodówki.
0 Ciasto rozwa³kowaæ, uformowaæ,
w³o¿yæ do nasmarowanej t³uszczem
blaszki, przyozdobiæ owocami (np.
jab³kami, œliwkami)
Przepis podstawowy na ciasto
dro¿d¿owe
3
Wymagane akcesoria:·
Miska uniwersalna z no¿em
plastikowym
0 Wszystkie sk³adniki dodaæ do miski
uniwersalnej w podanej kolejnoœci.
0 Mieszaã na stopniu 3 – 4 przez
okoùo 1 do 1½ minut, do momentu
utworzenia siæ wokóù noýa kuli
ciasta.
0 Ciasto wyj¹æ z miski i jeszcze raz
ugnieœæ rêcznie.
0 Sk³adniki, które nie maj¹ byæ
rozdrobnione np. rodzynki, nale¿y
zagnieœæ rêcznie.
0 Nastêpnie umieœciæ ciasto w
przykrytej misce w ciep³ym miejscu,
do momentu a¿ powiêkszy o ok. 2
razy swoj¹ objêtoœæ.
3
Mo¿liwoœci zastosowania:
Wieniec, bu³eczki, ciasta owocowe,
przek³adañce.
Aby uzyskaæ pikantne ciasto, np.
cebulowe, ciasto dro¿d¿owe
przygotowaæ bez cukru.
250 g m¹ki
1 ³y¿eczka proszku do pieczenia
125 g zimnej margaryna lub
mas³a
60 g cukru
1 szczypta soli
1jajko
y¿ka zimnej wody
500 g m¹ki
40 g dro¿d¿y (œwie¿ych) lub
jedno opakowanie
dro¿d¿y suchych
80 g cukru
1 szczypta soli
80 g stopionej margaryny
200 ml letniego mleka
822_949_311 AFP850-880_EX.book Seite 178 Dienstag, 22. Januar 2008 8:57 20
Przeglądanie stron 177
1 2 ... 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 ... 347 348

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag