Electrolux EOL5821AOX Instrukcja Użytkownika Strona 36

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 64
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 35
Do pieczenia mięsa lub ciasta oraz do zbiera‐
nia skapującego tłuszczu.
Termosonda
Do mierzenia stopnia upieczenia potrawy.
Prowadnice teleskopowe
Do umieszczania rusztów i blach do ciasta.
4. PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM
OSTRZEŻENIE!
Patrz rozdział dotyczący bezpieczeń‐
stwa.
4.1 Czyszczenie wstępne
Wyjąć wszystkie akcesoria i wyjmowane pro‐
wadnice blach (jeśli dotyczy).
Przed pierwszym użyciem należy wyczyścić
urządzenie.
Patrz rozdział „Konserwacja i czyszcze‐
nie”.
4.2 Pierwsze podłączenie
Podłączając urządzenie do źródła zasilania lub
po zaniku zasilania, należy ustawić język, kon‐
trast wyświetlacza, jasność wyświetlacza oraz
aktualną godzinę.
1.
Dotknąć lub , aby ustawić odpo‐
wiednią wartość.
2.
Dotknąć OK, aby potwierdzić.
4.3 Nagrzewanie wstępne
Należy wstępnie nagrzać puste urządzenie w ce‐
lu wypalenia pozostałości smaru.
1.
Ustawić funkc i temperaturę maksy‐
malną.
2.
Pozostawić włączone urządzenie na 45 mi‐
nut.
3.
Ustawić funkc i temperaturę maksy‐
malną.
4.
Pozostawić włączone urządzenie na 15 mi‐
nut.
Akcesoria mogą rozgrzać się mocniej niż zwykle.
Z urządzenia może wydobywać się nieprzyjemny
zapach i dym. Jest to normalne zjawisko. Należy
zapewnić wystarczający dopływ świeżego powie‐
trza.
5. PANEL STEROWANIA
Sterowanie elektroniczne
1 10
11
2 43 8 95 6 7
Urządzenie obsługuje się, dotykając pól czujników.
Numer
Pole czujni‐
ka
Funkcja Uwagi
1
Wł./wył. Włączanie i wyłączanie urządzenia.
36
www.electrolux.com
Przeglądanie stron 35
1 2 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... 63 64

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag