Electrolux EOB3000AOX Instrukcja Użytkownika Strona 13

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 44
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 12
7.6 Gratinering med vifte
Storfekjøtt
TYPE MATRETT Mengde
Brettplasse-
ring
Temperatur
[°C]
Tid [min]
Roastbiff eller fi-
letstek, Lett stekt
- Rød
per cm tyk-
kelse
1
190 - 200
1)
5 - 6
Roastbiff eller fi-
letstek, medium -
rosa
per cm tyk-
kelse
1
180 - 190
1)
6 - 8
Roastbiff eller fi-
let, godt stekt -
grå
per cm tyk-
kelse
1
170 - 180
1)
8 - 10
1)
Forvarm ovnen.
Svinekjøtt
TYPE MA-
TRETT
Mengde
Brettplasse-
ring
Temperatur
[°C]
Tid [min]
Skulder, nakke,
skinke
1 - 1.5 kg 1 160 - 180 90 - 120
Kotelett, ribbe 1 - 1.5 kg 1 170 - 180 60 - 90
Kjøttpudding 750 g - 1 kg 1 160 - 170 50 - 60
Svineknoke (kokt
på forhånd)
750 g - 1 kg 1 150 - 170 90 - 120
Kalvekjøtt
TYPE MA-
TRETT
Mengde Brettplasse-
ring
Temperatur
[°C]
Tid [min]
Kalvestek 1 kg 1 160 - 180 90 - 120
Kalveskanker 1,5 - 2 kg 1 160 - 180 120 - 150
Lammekjøtt
TYPE MA-
TRETT
Mengde Brettplasse-
ring
Temperatur
[°C]
Tid [min]
Lammestek
med ben, lam-
mestek
1 - 1.5 kg 1 150 - 170 100 - 120
Lammerygg 1 - 1.5 kg 1 160 - 180 40 - 60
NORSK 13
Przeglądanie stron 12
1 2 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 43 44

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag